1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Τα πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά


Η φράουλα είναι το πιο «μολυσμένο» φρούτο σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσιεύει η οργάνωση Environmental Working Group.

Η EWG κάθε χρόνο ανακοινώνει την… Dirty Dozen, την «βρώμικη δωδεκάδα» φρούτων και λαχανικών, στα οποία οι μετρήσεις βρίσκουν τα περισσότερα κατάλοιπα από φυτοφάρμακα, ακόμη και μετά τον καθαρισμό και την συσκευασία τους, δηλαδή όταν φτάνουν σε εμάς προς κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, το 70% των φραουλών που εξετάστηκαν, περιείχε κάποιας μορφής υπόλειμμα φυτοφαρμάκου. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το σπανάκι.

Συγκεκριμένα, η δωδεκάδα αναλυτικά είναι η εξής:
1.Φράουλες
2. Σπανάκι
3. Νεκταρίνια
4. Μήλα
5. Ροδάκινα
6. Αχλάδια
7. Κεράσια
8. Σταφύλια
9. Σέλερι
10. Ντομάτες
11. Πιπεριές
12. Πατάτες

Παράλληλα, η οργάνωση δημοσίευσε και τη λίστα Clean Fifteen, τα 15 τρόφιμα δηλαδή με τα λιγότερα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων:
1.Γλυκό καλαμπόκι
2. Αβοκάντο
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κρεμμύδια
6. Γλυκός αρακάς
7. Παπάγια
8. Σπαράγγια
9. Μάνγκο
10. Μελιτζάνα
11. Πεπόνι
12. Ακτινίδια
13. Πεπόνι κανταλούπ
14. Κουνουπίδι
15. Γκρέιπφρουτ

Η οργάνωση EWG συνιστά στους καταναλωτές να επιλέγουν όσο μπορούν οργανικά τρόφιμα, ώστε να αποφεύγουν την πιθανότητα καταλοίπων από φυτοφάρμακα στο φαγητό τους. Δείτε εδώ αναλυτικά τις λίστες και της οδηγίες της.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα