1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Τα οφέλη του μηλόξυδου στην υγεία


Δεν του το είχαμε, αλλά το μηλόξυδο αναδεικνύεται σε ένα σούπερ «τρόφιμο», το οποίο έχει αρκετά οφέλη για την σωματική μας υγεία.

Η διατροφολόγος Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναδεικνύει τα πιο σημαντικά για να το εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας.

Μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης, της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βοηθά στην πέψη. Τα πρεβιοτικά, αποτελούν μια ειδική μορφή ινών. Θρέφουν τα υγιή βακτήρια (προβιοτικά), τα οποία ήδη βρίσκονται στο γαστρεντερικό σας σύστημα. Η πηκτίνη, πρεβιοτικό, την οποία βρίσκουμε στο μηλόξιδο, στον πάτο του μπουκαλιού, είναι επίσης γνωστό ότι επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης. Οπότε, ανακινήστε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Είναι πλούσιο σε Κάλιο, το οποίο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Boηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές: Το οξύ που παράγει το στομάχι μας έχει pH από 1.0 έως 2.0. Το οξύ αυτό αποστειρώνει την πεπτική οδό και σκοτώνει τα μικρόβια. Όταν το επίπεδό του μειωθεί, ανεπιθύμητα βακτήρια μπορεί να αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Οι συνέπειες είναι αίσθηση φουσκώματος και δυσπεψία, όπως και αδυναμία απορρόφησης των απαραίτητων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Το pH λοιπόν του (αραιωμένου) μηλόξυδου είναι 2.4. Φαίνεται λογικό ότι η πρόσληψή του βελτιώνει την υγεία του στομάχου και ενισχύει την πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων που χρειαζόμαστε.

Τονώνει την επιδερμίδα: Το μηλικό οξύ ενισχύει και επιταχύνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματος και εξισορροπεί το ph της επιδερμίδας, βοηθώντας τους πόρους να μη φράζουν.

Αναμεμιγμένο με νερό, χρησιμοποιείται σαν «αντίδοτο» για το γαλακτικό οξύ και την κόπωση μετά την προπόνηση, καθώς παρέχει κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα ένζυμα που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

Έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον έλεγχο της όρεξης, καθώς υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι το μας κάνει να νιώθουμε χορτασμένοι, αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού,


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα