1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Γιατί τα σταφύλια είναι ασπίδα υγείας


Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το σταφύλι είναι πολύτιμος σύμμαχος για τον οργανισμό μας. Κι αυτά είναι τα σπουδαιότερα από τα οφέλη του.

Είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταµίνες Α, Β και C, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες του –που ονομάζονται φλαβονοειδή– συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και την θεραπεία πολλών διαφορετικών λοιμώξεων, ενώ θωρακίζουν αποτελεσματικά το καρδιαγγειακό σύστημα.

Η ρεσβερατρόλη που συναντάμε στη φλούδα του προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ παράλληλα έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, ενισχύοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών.

Η βιταμίνη Α είναι πολύτιμη για την όραση και προστατεύει από διάφορες οφθαλμικές παθήσεις, ενώ το κάλιο αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα.

Τα αντιοξειδωτικά του σταφυλιού έχουν καρδιοπροστατευτική δράση καθώς εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, προλαμβάνουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και καταπολεμούν το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε φέτος, τα σταφύλια μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, δρώντας ως… βρώσιμο αντηλιακό.

Όσο για τις θερμίδες τους, είναι μύθος ότι το σταφύλι παχαίνει. Ένα μεσαίο τσαμπί έχει περίπου 150 θερμίδες, όσο δηλαδή δύο άλλα μεγάλα φρούτα. Η γλυκιά του γεύση είναι που μας μπερδεύει και έχουμε την αίσθηση ότι επειδή είναι γλυκό είναι και παχυντικό.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα