1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Αυτά είναι τα super foods της Άνοιξης!


Φράουλες

Ο καρπός του… πειρασμού, το πιο ανοιξιάτικο φρούτο, μας προσφέρει πέρα από πληθωρική γεύση και ένα σωρό θρεπτικά συστατικά: φυτικές ίνες, κάλιο, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή που προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις, και περισσότερη βιταμίνη C και από το πορτοκάλι. Και όλα αυτά με μόλις 50 θερμίδες ανά μερίδα, δηλαδή οκτώ μικρές φράουλες.

Αγαπήστε τις… κι άλλο, κάνοντας κλικ εδώ. 

Βερίκοκα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών, και κυρίως των πρόδρομων αυτής ουσιών, των καροτενοειδών (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη).Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών, και περιέχουν βιταμίνη Β3 (νιασίνη), σίδηρο, χαλκό, κάλιο και φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Κι άλλες… θρεπτικές πληροφορίες για τα βερίκοκα εδώ.

Αγκινάρες

Η καλλιέργειά τους είναι στα… πάνω της αυτήν την περίοδο και αυτό μόνο καλά νέα μπορεί να σημαίνει. Οι αγκινάρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, νιασίνη και βιταμίνη C. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σε μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφολο και κάλιο, ενώ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά όπως το β – καροτένιο, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη, η κουερσετίνη, η κυναρίνη, η ρουτίνη η λουτεολίνη κ.ά. τα οποία αποτελούν «ασπίδα» κατά του καρκίνου. Τέλος, έχει μπόλικες φυτικές ίνες.

Δείτε εδώ μια λαχταριστή συνταγή με αγκινάρα από την Bon Agapi. 

Ραπανάκια

Είναι ρίζα αλλά μην την… υποτιμάτε. Το ραπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο, και αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Β6, ριβοφλαβίνης, μαγνησίου, χαλκού και ασβεστίου. Η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα και τη δυσπεψία, ενώ φαίνεται να ανακουφίζει από τον πόνο των αρθριτικών.

Σπαράγγια

Η κορυφή των βλαστών τους είναι πλούσια σε βιταμίνη C, και συνολικά έχουν σημαντικές ποσότητες από βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Κ. Είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο, περιέχουν σελήνιο, κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Έχουν τέλος αντιφλεγμονώδη δράση, χάρη στα φλαβονοειδή κερκετίνη και ρουτίνη.

Περισσότερα για τα σπαράγγια εδώ.

Κεράσια

Το κόκκινο φρούτο με τις θαυμάσιες ιδιότητες είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία οφείλεται στην παρουσία των φυτοχημικών και τη βήτα καροτίνη. Τα κεράσια είναι πλούσια επίσης σε βιταμίνες του Β συμπλέγματος (Β1, Β2, Β3), φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ενώ περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, χαλκού και πρωτεϊνών.

Μάθετε περισσότερα για τα κεράσια εδώ.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα