1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Βασιλόπιτα αφράτη με αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας | Συνταγές


Μια υπέροχη αφράτη και αρωματική Βασιλόπιτα κέικ με αλεσμένα αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας, αρωματισμένη με πορτοκάλι και κονιάκ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με την οικογένειά σας. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια από τις καλύτερες Βασιλόπιτες που φάγατε ποτέ, που θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη υφή και γεύση της!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κ.γ. κρυστάλους μαστίχας
  • 2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ζάχαρη + 1 πρέζα ζάχαρη επιπλέον
  • 5 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 1 κοφτό κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού (225 γρ.) βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) φρέσκο γάλα
  • 2 γεμάτες κ.σ. κονιάκ
  • 1 μεγάλου πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
  • 1½ φλ. τσαγιού (150 γρ.) ψιλοαλεσμένα αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 55 γρ. νιφάδες κουβερτούρας ή τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη μαύρη κουβερτούρα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 υπερπλήρες κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και νιφάδες σοκολάτας ή αμύγδαλα για να γράψετε το έτοςγια πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 30,5 εκ. περίπου με λαδόκολα, βουτυρώνετε την επιφάνεια της λαδόκολας και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Σε ένα γουδί αλέθετε καλά τους κρυστάλλους μαστίχας μαζί με τη 1 πρέζα ζάχαρης και την αφήνετε στην άκρη. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 
  2. Ρίχνετε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το 1½ φλ. (300 γρ.) ζάχαρης και το ζυμό λεμονιού, αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Αφήνετε τη μαρέγκα σας στη άκρη.
  3. Ρίχνετε σε καθαρό κάδο του μίξερ ή σε άλλο μπολ το μαλακωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο 1/2 φλ. (100 γρ.) ζάχαρης και τα χτυπάτε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά και ασπρίσει το μείγμα. 
  4. Αρχίζετε να προσθέτετε τους κρόκους αυγών σταδιακά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως. Ρίχνετε τα υγρά υλικά δηλ. το γάλα, το κονιάκ και το πορτοκάλι, συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη μαστίχα και τη σοκολάτα και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθούν.
  5. Αφήνετε το μίξερ και χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) διπλώνετε, ανακατεύοντας απαλά, τη μαρέγκα και το αλεύρι μέσα στο μείγμα των κρόκων-υγρών σε δόσεις εναλλάξ, λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι τη φορά, φροντίζοντας να ενωθούν πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.
  6. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα, ισιώνετε τη επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Βγάζετε τη βασιλόπιτά σας από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα όπου και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  7. Στη συνέχεια τυλίγετε ένα νόμισμα σε λίγο αλουμινόχαρτο, το βυθίζετε στο κάτω μέρος της βασιλόπιτας. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΕΔΩ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Βασιλόπιτα αφράτη με αμύγδαλα και νιφάδες σοκολάτας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα