1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

Βανδάλισαν πινακίδες ιστορικών αρχαιοελληνικών φυσιογνωμιών – .


Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν πινακίδες σε έξι αγάλματα

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν πινακίδες για την ελληνικότητα ιστορικών φυσιογνωμιών στο κέντρο των Σκοπίων χτες το βράδυ.

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκαν πινακίδες σε έξι αγάλματα στην γέφυρα «Oko» (Οφθαλμός),στα Σκόπια, που ήταν αφιερωμένες σε ιστορικές φυσιογνωμίες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πινακίδες είχαν επιγραφές που ανέφεραν: «οι ιστορικές φυσιογνωμίες που απεικονίζονται στα αγάλματα ανήκουν στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, μερικές ώρες μετά την τοποθέτησή τους, άγνωστοι έριξαν μπογιές έγραψαν το ακρωνύμιο «ΜΚ».

Από την πλευρά τους, ο δήμαρχος των Σκοπίων, Πέταρ Σιλέγκοφ και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας, Ντράγκι Ράσκοφσκι, επεσήμαναν πως οι πινακίδες, θα καθαριστούν ή θα αντικατασταθούν με νέες ανάλογα με το κόστος των φθορών.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα