1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αφράτο κέικ σοκολάτας με 4 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές


Ένα πεντανόστιμο, αφράτο και λαχταριστό σοκολατένιο κέικ, με υπέροχη γεύση και ελαφριά, τρυφερή και αφράτη υφή με 4 μόνο υλικά. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το απολαύσετε σε όλες τις περιπτώσεις με την οικογένειά σας και τους φίλους σας; Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα απλό κέικ που μπορείτε να το σερβίρετε ως έχει ή να το κόψετε οριζόντια στη μέση και να το γεμίσετε με μαρμελάδα ή σαντιγί ή βουτυρόκρεμα, ή να το σερβίρετε μόνο με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο σοκολάτας ή απλά με λιωμένη σοκολάτα με ζαχαρωμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Απλά δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  •  1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού (140 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. (20 γρ.) κακάο σε σκόνη
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη
  • λιωμένη σοκολάτα ή γρήγορο γλάσο σοκολάτας με 2 υλικά (συνταγή εδώ)
  • ξηρούς καρπούς
  • ζαχαρωμένα φρούτα/φρουί γλασέ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα ή λαδώνετε ένα ταψάκι ή μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση περίπου 23-24 εκ. (ανάλογα τον όγκο που θέλετε να δώσετε στο κέικ σας) και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να την χρειαστείτε.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά, με σύρμα, το αλεύρι και το κακάο και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάτε διαρκώς προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να “ασπρίσουν” και αφρατέψουν πολύ καλά.
  3. Βγάζετε το κάδο από το μίξερ, προσθέτετε μέσα στο μείγμα αυγών το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Η τελική ανάμιξη γίνεται προσεκτικά με το χέρι για να μην χάσει το μείγμα τον “αέρα” και δεν θα φουσκώσει το κέικ. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα το ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ (ανάλογα με τον φούρνο σας και το μέγεθος του ταψιού) ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή και στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο το μεταφέρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.
  5. Για το γαρνίρισμα προαιρετικά: Μπορείτε να το σερβίρετε ως έχει ή να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, η να το περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα ή γλάσο σοκολάτας και να το διακομίσετε με ξηρούς καρπούς ή φρουί γλασέ. Επίσης μπορείτε να το κόψετε οριζόντια στη μέση και να το γεμίσετε με μαρμελάδα ή βουτυρόκρεμα ή σαντιγί. 

 

Tip για τους αρχάριους: Εάν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έχετε μια συνταγή που να το απαιτεί, όπως αυτή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας συνδυάζοντας 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 

Δείτε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Γεμίστε το κέικ σας με μαρμελάδα διακοσμείστε το με άχνη και ξηρούς καρπούς, από πάνω με σοκολατένιο γλάσο και φρουί γλασέ και μεταμορφώστε ένα απλό κέικ σε μια υπέροχη τουρτίτσα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτο κέικ σοκολάτας με 4 μόνο υλικά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα