1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ νηστίσιμο (Video) | Συνταγές



Ένα πεντανόστιμο, αφράτο κέικ πορτοκαλιού για να το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι με το γάλα ή το αφέψημά σας όλες τις ώρες, για όλους εσάς τους vegan αλλά και ιδανικό για όσους νηστεύετε όλες τις εποχές του χρόνου. Μια απλή, πανεύκολη, για αρχάριους, και γρήγορη συνταγή, που δεν απαιτείται μίξερ, για ένα υπέροχο κέικ που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 2 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Σε άλλο 2ο μπολ ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αναμιγνύετε και αυτά με σύρμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των ξηρών υλικών και τα ανακατεύετε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. 
  3. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψάκι με διάσταση βάσης 20×20 εκ., χτυπάτε ελαφρώς το ταψάκι στο πάγκο εργασίας σας να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στεγνή και καθαρή.
  4. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και μετά το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Tip: Αν θέλετε κέικ βανίλιας απλά αντικαθιστάτε το χυμό πορτοκαλιού με νερό .

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ νηστίσιμο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα