1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αφράτο κέικ με άρωμα βανίλιας (Video) | Συνταγές



Αφράτο, γευστικότατο κέικ με πλούσια γεύση, υπέροχη απαλή υφή, περιχυμένο με μια στρώση ζάχαρης με κανέλα που εμποτίζει ελαφρώς το κέικ και του δίνει μια υπέροχη γεύση κανέλας! Ένα κέικ που ονομάζεται κέικ του καφέ, απλά γιατί θεωρείται το απόλυτο, ιδανικό κέικ για να συνοδεύσετε το καφέ σας. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για την επικάλυψη ζάχαρης κανέλας
  • 1/4 φλ. τσαγιού (55 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Για το κέικ
  • 2 φλ. τσαγιού (260 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) γάλα + 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού (για να φτιάξετε βουτυρόγαλα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την επικάλυψη ζάχαρης κανέλας: Ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη και τη κανέλα, τα ανακατεύονται πολύ καλά να ομογενοποιηθούν ομοιόμορφα και αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  2. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και καλύπτετε τη βάση της με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη. Γεμίζετε ένα φλ. (240 ml) γάλα προσθέτετε και 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού, ανακατεύτε και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ.
  3. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε για 1 λ περίπου ή μέχρι να διαλυθεί και μαλακώσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 3-4 λ ή μέχρι να αφρατέψει και φουσκώσει. Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
  4. Μετά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπάτε να ενσωματωθεί, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέτετε το μείγμα αλευριού σε 3 δόσεις εναλλάξ με το βουτυρόγαλα, (δηλ. το γάλα με το λεμόνι), αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι. Χτυπάτε για πολύ λίγο απλώς να ενσωματωθούν. Μην χτυπήσετε πολύ γιατί θα σφίξει το μείγμα.
  5. Αδειάζετε το μισό μείγμα (450 γρ. περίπου) μέσα στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε το μισό μείγμα ζάχαρης-κανέλας (30 γρ. περίπου). Καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
  6. Παίρνετε ένα ξύλινο ξυλάκι για σουβλάκι ή ένα μαχαίρι και περιστρέφετε το μείγμα για να γίνει “κυματιστό”. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του, βγει σχεδόν καθαρή.
  7. Το ξεφουρνίζετε και το μεταφέρετε σε σχάρα ότι και το αφήνετε για τουλάχιστον 10 λ πριν το ξεφορμάρετε. Το σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Σε θερμοκρασία δωματίου μπορείτε να το διατηρήσετε για περίπου 3 ημέρες και στη κατάψυξη για περίπου 1 μήνα.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αφράτο κέικ με άρωμα βανίλιας (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα