1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αφράτα χριστουγεννιάτικα δεντράκια με γεύση σοκολάτας


Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν χορταίνουν μόνο το στομάχι αλλά και το μάτι μας, καθώς η πρωτότυπη διακόσμησή τους είναι το κάτι άλλο! Σήμερα μεταμορφώνουμε το αγαπημένο μας κέικ σοκολάτας σε μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια! Εσείς θα τα δοκιμάσετε;

Υλικά

Για το κέικ σοκολάτας:

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% (σε θερμοκρασία δωματίου)

70 γρ. αλεύρι

βούτυρο-κακάο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το γλάσο σοκολάτας:

1/3 της κούπας φρέσκο βούτυρο

3 κούπες ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. γάλα

1 βανίλια

80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε προσεκτικά με το μαχαίρι σε τριγωνάκια για να σχηματιστούν τα δεντράκια μας.

Στη συνεχεία φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη μισή ζάχαρη μέχρι να ενωθεί. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνεται εύκολα πάνω στο γλυκό μας. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε μερικές φορές.

Στο τελευταίο στάδιο γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με το γλάσο και στολίζουμε όπως δείχνει η φωτογραφία τα κεκάκια κι από πάνω τοποθετούμε και χρωματιστή τρούφα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα