1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για τέλεια μακαρόνια, σύμφωνα με Νομπελίστα φυσικό!


Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε ότι σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας; Κι, όμως υπάρχει τέτοια ημέρα και γιορτάζεται κάθε 17 Ιανουαρίου. Όπως διαβάζουμε στο sansimera.gr, στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της από τους «παραχαράκτες» της, η ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για την αυθεντική και ποιοτική ιταλική κουζίνα καθώς και η προστασία του καταναλωτή από τα εστιατόρια που φέρουν την ένδειξη «Ιταλικό».

Επίσης, η 17η Ιανουαρίου δεν επελέγη τυχαία, καθώς είναι η γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ιταλίας, προστάτη, μεταξύ άλλων, των κρεοπωλών και των αλλαντοποιών.

Έτσι, με αφορμή την ημέρα, ανακαλύψαμε για εσάς το μυστικό για τέλεια μακαρόνια, σύμφωνα με Νομπελίστα φυσικό.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για τέλεια μακαρόνια

Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς δημοσιεύονται διάφορα μυστικά και tips για «τέλεια μακαρόνια». Γιατί μπορεί να είναι φαινομενικά ένα εύκολο στο μαγείρεμα φαγητό (δεν είναι τυχαίο που είναι το φαγητό των φοιτητών ή εργένηδων), όμως, στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Το να πετύχεις το σωστό βράσιμο των μακαρονιών δεν θέλει κόπο, αλλά σίγουρα θέλει τρόπο. Και τον τρόπο αυτό έδειξε ο Ιταλός φυσικός – και βραβευμένος με Νόμπελ το 2021 – Giorgio Parisi. Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό για μια τέλεια μακαρονάδα;

Ο διακεκριμένος επιστήμονας προτείνει να σβήνουμε τη φωτιά στο μέσο του μαγειρέματος των ζυμαρικών, στη συνέχεια να καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και να περιμένουμε τη θερμότητα που έχει απομείνει στο νερό να ολοκληρώσει το μαγείρεμά τους. Γεγονός που όπως λέει, μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του κόστους μαγειρέματος.

Η πρόταση αυτή του Parisi ωστόσο, φάνηκε να ανατρέπει όλα όσα έκαναν οι chef στην κουζίνα τους για αιώνες οπότε δεν άργησαν να έρθουν και οι αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο. Μάλιστα, σε απάντηση των παραπάνω, ο Ιταλός βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Antonello Colonna ισχυρίστηκε ότι αυτή η μέθοδος κάνει τα ζυμαρικά «σαν λάστιχο» και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να σερβιριστεί σε ένα εστιατόριο υψηλής ποιότητας όπως το δικό του.

Διαβάστε επίσης

Ρολά σφολιάτας με τυρί και μπέικον- Πραγματικά πανεύκολα!

Tips για να πετύχετε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες!

Συνταγή για αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα