1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Αυτός είναι ο λόγος που ζυγίζεις λιγότερο το πρωί


Έχει τύχει να ζυγιστεί το πρωί και ένιωσες υπέροχα για την πρόοδό σου στην απώλεια βάρους για να συνειδητοποιήσεις μόνο αργότερα το βράδυ ότι έχεις κερδίσει ένα κιλό; Σε καταλαβαίνουμε. Υπάρχει λόγος που ζυγίζεις λιγότερο το πρωί.
Αν και ο αριθμός στη ζυγαριά μπορεί να σε μπερδεύει, μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί στο καλό είσαι ελαφρύτερη το πρωί σε σχέση με την υπόλοιπη ημέρα και ποια ένδειξη είναι πιο ακριβής για να διαπιστώσεις αν πράγματι χάνεις κιλά.

«Όλοι οι άνθρωποι ζυγίζουν λιγότερο όταν ξυπνούν, επειδή το σώμα τους είναι ελαφρώς αφυδατωμένο», λέει η Julie Upton, R.D., που έχει ιδρύσει την ιστοσελίδα διατροφής Appetite for Health.

«Αυτή η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να εμφανίζεται σαν μία αισθητή πτώση στο βάρος του σώματός σου», λέει η Sonya Angelone, R.D., εκπρόσωπος της αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

«Αφού δύο κούπες νερό ζυγίζουν περίπου 450 γραμμάρια, ακόμα και μία μέτρια αφυδάτωση ή κατακράτηση υγρών μπορεί να επηρεάσει το βάρος σου στη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει.

«Από την άλλη μεριά, το να πίνεις νερό πριν ξαπλώσεις μπορεί να σε κρατήσει από το να αφυδατωθείς το πρωί και να καταλήξεις να ανεβάσεις το νούμερο της ζυγαριάς σου», λέει η Angelone. Αλλά, τονίζει ότι εάν κατά τη διάρκεια της νύχτας σηκώνεσαι για να πας στο μπάνιο, δε θα έχεις τόσο μεγάλη κατακράτηση Η2Ο.

«Είναι ακόμα πιθανό να ζυγίζεις λιγότερο επειδή έχεις κάψει κάποιες θερμίδες από τις τροφές που έφαγες το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου να δώσεις ενέργεια σε βασικές λειτουργίες του σώματός σου, όπως η αναπνοή και η παραγωγή θερμότητας στο σώμα», κατά την Angelone.

Τελικά, το να ζυγιστείς μετά την πρωινή σου άσκηση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα η ένδειξη της ζυγαριάς να είναι μικρότερη από την κανονική, χάρη στον ιδρώτα, κατά την Angelone. «Αλλά δεν πρόκειται για μία πραγματική αντανάκλαση των αλλαγών στο λίπος του σώματός σου», επισημαίνει.

Πότε πρέπει να ζυγιστείς;
Η Angelone συμβουλεύει να μην ζυγίζεσαι μετά το βραδινό σου, καθώς συνήθως πρόκειται για το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας.

«Αυτό το βάρος θα περιλαμβάνει και το βάρος των φαγητών και των ποτών που μόλις κατανάλωσες», τονίζει.

«Τελικά δεν υπάρχει κάποια ιδανική ώρα της ημέρας για να ζυγίζεσαι», λέει η Upton. Μόνο αν συνηθίζεις να ζυγίζεσαι περίπου την ίδια ώρα κάθε ημέρα συστηματικά θα μπορείς να έχεις μία ακριβή σύγκριση. Δεν είναι και κακή ιδέα να ανεβαίνεις στη ζυγαριά γυμνή, ώστε έχεις μία καλύτερη ιδέα του πού κυμαίνεται το βάρος σου.
Όσο και να ζυγίζεις, μην φρικάρεις εάν παρατηρείς ότι το βάρος σου μπορεί να ανέβει ένα με δύο κιλά την μία ημέρα και να πέσει την επόμενη.

«Το βάρος σου είναι αρκετά μεταβλητό», λέει η Upton. Αλλά, αν ο αριθμός της ζυγαριάς ανέβει και μείνει υψηλά, τότε γνωρίζεις ότι τα πράγματα αλλάζουν.

«Ο αριθμός της ζυγαριάς θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν ένας σχετικός αριθμός και όχι απόλυτος», λέει η Upton.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα