1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Αυτοϊκανοποίηση: Απενοχοποίηση και μυστικά



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, 14:13

Αν και η σεξουαλική επαφή με ένα άλλο άτομο είναι μια υπέροχη εμπειρία, η αυτοϊκανοποίηση είναι μια ακόμα σημαντική παράμετρος της σεξουαλικής υγείας και μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητική. Ακολουθούν κάποιες πρακτικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους ανθρώπους που είναι μόνοι, όσο και όσους βρίσκονται σε ερωτική σχέση:

  • Κατανοήστε ότι το σεξ είναι πολλά περισσότερα από την συνουσία. Αν έχετε την εντύπωση ότι σεξ είναι μόνο η διείσδυση που λαμβάνει χώρα με κάποιον σύντροφο, θα πρέπει να αλλάξετε τον ορισμό που έχετε στο μυαλό σας το συντομότερο. Η σεξουαλικότητα του ανθρώπου περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από την διείσδυση. Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο να εξερευνήσουν τον εαυτό τους και την σεξουαλικότητά τους είναι γενικά πιο ήρεμοι και καλύτερα προετοιμασμένοι για μελλοντικές σεξουαλικές εμπειρίες.
  • Σκεφτείτε να διαβάσετε ερωτική λογοτεχνία, να βάλετε τα καλά σας εσώρουχα ή να προβείτε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα βρίσκετε ερεθιστική πριν την αυτοϊκανοποίηση. Η πνευματική προετοιμασία είναι το ίδιο σημαντική για το σεξ όσο και η σωματική.
  • Δημιουργείστε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον πριν τον αυνανισμό. Πολύ συχνά οι άνθρωποι φυλάνε το καλά τους σεντόνια, την ρομαντική μουσική και διάφορες άλλες πινελιές για τους ερωτικούς τους συντρόφους, όμως η αυτοϊκανοποίηση αξίζει κι αυτή ένα άνετο περιβάλλον. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να έχει ερωτική διάθεση και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο εξερευνώντας τις επιθυμίες και το γούστο του.
  • Συγκεντρωθείτε σε όλες τις μορφές ερωτικού αγγίγματος και όχι μόνο των γεννητικών οργάνων. Το άγγιγμα του λαιμού, των χεριών, των μηρών και άλλων σημείων του σώματος πριν την επαφή με τα γεννητικά όργανα μπορεί να ξυπνήσει τον αισθησιασμό σας και να βελτιώσει την εμπειρία αυτοϊκανοποίησης πριν προχωρήσετε στις κυρίως ερωτογενείς περιοχές.
  • Εμπλουτίστε την εμπειρία σας δοκιμάζοντας νέες τεχνικές, στάσεις ή σεξουαλικά βοηθήματα. Ένα λιπαντικό μπορεί να είναι χρήσιμη προσθήκη στην ρουτίνα σας, ειδικά αν πειραματίζεστε με διεισδυτικά σεξουαλικά βοηθήματα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα σεξουαλικά βοηθήματα σας πλένονται επιμελώς μετά την χρήση και ότι έχουν στεγνώσει καλά πριν φυλαχθούν.
  • Δοκιμάστε να καθυστερήσετε τον οργασμό όσο περισσότερο μπορείτε (edging). Αντί να προσπαθείτε να επιτύχετε κατευθείαν οργασμό, δοκιμάστε να έλθετε στα όρια του οργασμού και μετά να σταματήσετε την διέγερση μέχρι να μπορέστε να ξεκινήσετε ξανά. Αυτό μπορεί παρατείνει την αυτοϊκανοποίηση και δυνητικά να σας προσφέρει έναν πολύ εντονότερο οργασμό στο τέλος.

Αν και αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας παρέχουν ένα καλό σημείο εκκίνησης, τελικά η αυτοϊκανοποίηση σχετίζεται με το τι κάνει εσάς να νιώθετε καλά. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στον αυνανισμό και περιλαμβάνουν την εξερεύνηση του γούστου σας στο σεξ, την βελτίωση της αυτοεκτίμησής σας, την χαλάρωση και φυσικά την σεξουαλική εκτόνωση σας.

Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών | Δρ. Κωνσταντινίδης


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, 14:13



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα