1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Αυτά που πρέπει να αφήσεις πίσω μετά από έναν χωρισμό

Χωρίσατε, έχει περάσει κάμποσος καιρός, αλλά το μυαλό σου επιμένει να αναπαράγει τις ίδιες σκέψεις ξανά και ξανά. Εντάξει, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους –το κάνουμε ασυναίσθητα. Ωστόσο, αυτές τις σκέψεις πρέπει να τις αποβάλεις.Και για να τις αποβάλεις, πρέπει πρώτα να τις εντοπίσεις.

Εδώ σου έχουμε εννιά σκέψεις που πρέπει να αφήσεις πίσω σου:

Την ελπίδα ότι θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά

Αν σκέφτεσαι όλη την ώρα τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά, κι ότι αν τα έκανες έτσι η σχέση θα είχε τελείως διαφορετική και έκβαση κι ότι το δικό σας στόρι θα ήταν αυτό με το χολιγουντιανό τέλος, τότε αυτοκαταστρέφεσαι. Πρέπει να αποδεχτείς πως ό,τι έγινε, έγινε και να προχωρήσεις.

Το ότι ο/η πρώην ήταν αυτός που έφυγε από τη σχέση

Αν σκέφτεσαι διαρκώς ότι ο/η πρώην ήταν αυτός που έφυγε από τη σχέση, τότε ασυναίσθητα τον εξιδανικεύεις. Χαλάρωσε, κάποιες φορές χωρίζουμε εμείς, κάποιες μας χωρίζουν. Μην κοιτάς πίσω με νοσταλγία (τουλάχιστον όχι ακόμη).

Τη σκέψη ότι δε θα βρεις άλλον/η

Μπορεί να ανησυχείς ότι δε θα βρεις ποτέ κάποιον τόσο ευγενικό ή φιλότιμο ή υπέροχο ή τελοσπάντων ό,τι ήταν ο πρώην σου. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι αυτά είναι απλά φόβοι, κι όχι η πραγματικότητα.

Τη σκέψη ότι θα τα ξαναβρείτε

Αν νομίζεις ότι έχεις ξεπεράσει τον/ην πρώην σου, αλλά όποτε ακούς το όνομά του/ης καρδιοχτυπάς και μέσα σου λιώνεις, τότε μάλλον δεν έχεις αφήσει την ιστορία αυτή πίσω σου. Ίσως μέσα σου να έχεις την ελπίδα ότι η σχέση αυτή δεν έχει κάνει τον κύκλο της. Καταλαβαίνεις ότι αυτό κάθε άλλο παρά καλό σου κάνει, έτσι;

Το τι είπε για εσένα ο/η πρώην σου

Πιθανώς να ακούσεις πολλά, κάποια από αυτά μπορεί να είναι ψέματα, κάποια να είναι «φουσκωμένα» και κάποια αλήθεια. Μη δίνεις σημασία, γιατί μπορεί απλά να «τρώγεσαι» με κάτι που δεν ισχύει.

Τις αναμνήσεις

«Αχ τέτοιο καιρό είχε όταν πήγαμε στο Διακοφτό». Να αυτή είναι μία σκέψη που δε χρειάζεται να κάνεις. Θα σου έρχονται στο μυαλό εκεί που δεν τα περιμένεις, αλλά συνειδητά μπορείς να διώξεις από το κεφάλι σου. Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, αντί να κοιτάξεις τις φωτογραφίες από το Διακοφτό, ξεκίνα ένα παζλ.

Τον φόβο ότι θα μείνεις μόνος/η

Η σχέση γίνεται συνήθεια. Μαθαίνεις να έχεις έναν άνθρωπο διαθέσιμο για κάθε φορά που σου ήρθε ξαφνικά η επιθυμία να πας για παϊδάκια στην Πεντέλη ή να δεις μια ταινία. Ναι, οκέι είναι λογικό να σε φοβίζει τώρα μία τόσο μεγάλη αλλαγή, αλλά δεν τελείωσε κι ο κόσμος. Άλλωστε έχει πολλά καλά το να είσαι single. 

Το ποιος/α ήσουν μέσα στη σχέση

Εφόσον μια σχέση δεν είναι τοξική, έχει όλα τα φόντα να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Εσύ τώρα μπορεί να σκέφτεσαι ότι δε θα είσαι πια αθλητικός/ή ή αποφασιστικός/ή επειδή σε ενέπνεε ο/η πρώην σου να είσαι. Άφησε πίσω αυτή τη σκέψη, η προσωπικότητά σου διαμορφώθηκε κι αυτό δεν αλλάζει τόσο εύκολα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα