1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις κάποιον/α

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι σε μία σχέση θα κάνεις κάποιες υποχωρήσεις κι εσύ κι ο σύντροφός σου. Ωστόσο, ίσως να φαντάζεσαι τι δεν πρέπει να αλλάξεις στη ζωή σου για να κρατήσεις κάποιον/α κοντά σου. Κι αν δεν φαντάζεσαι θα σου πούμε εμείς.

Να αλλάξεις την εμφάνισή σου

Δε θα μακρύνεις/κοντύνεις τα μαλλιά σου επειδή σου είπε ο/η σύντροφός σου ότι του/ης αρέσει το καινούριο κούρεμα της Σκάρλετ ή τα μακριά μαλλιά του Μομόα. Ούτε θα αλλάξεις το ντύσιμο που σε κάνει να νιώθεις άνετα επειδή στον σύντροφό σου αρέσει ένα συγκεκριμένο στυλ. Αυτές οι αλλαγές είναι ολοκληρωτικές. Ένα διαφορετικό στυλ βαψίματος ή ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια είναι θεμιτές αλλαγές αλλά δε θα πάψεις να είσαι ο εαυτός σου.

Να αλλάξεις τα ενδιαφέροντά σου

Μην υποκρίνεσαι ότι σου αρέσουν οι ταινίες δράσης/θρίλερ/κομεντί, επειδή αρέσουν στον σύντροφό σου. Δε θα τον/ην ενθουσιάσεις. Ίσα-ίσα μόλις αντιληφθεί ότι δεν πετάς τη σκούφια σου για τα ενδιαφέροντά του/ης, θα ξενερώσει κιόλας. Σε τελική ανάλυση, δε θα μάθει ποτέ ποιος/α είσαι πραγματικά.

Να αμελήσεις τους φίλους σου και την οικογένειά σου

Καταλαβαίνουμε ότι στην αρχή μιας σχέσης θέλεις να βρίσκεσαι συνέχεια με τον/ην καλό/ή σου. Είναι πλήρως κατανοητό… μέχρι τα 19-20. Από αυτήν την ηλικία και μετά θα πρέπει να έχεις καταλάβει ότι δεν αμελούμε τους φίλους μας από φόβο ότι αν δε βρεθούμε τον σύντροφό μας κάτι θα σπάσει. Ξεκόλλα και φέρσου σαν ενήλικας.

Να συμβιβάζεσαι σεξουαλικά με κάτι που δε θες

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα φετίχ ή οτιδήποτε άλλο θέλει ο/η σύντροφός σου στο κρεβάτι, αλλά καλό είναι να μην υποκύπτεις στις προτάσεις του/ης για μία καινούρια σεξουαλική εμπειρία,  για να μην τον/ην απογοητεύσεις.

Να ρίξεις στο τραπέζι την ιδέα να κάνετε παιδιά

Εντάξει, κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι περιττό να αναφερθεί, αλλά εμείς οφείλουμε να σου το πούμε. Σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιείς το χαρτί «παιδιά» για να κρατήσεις κάποιον/α κοντά σου. Δε θα δουλέψει αν δε θέλεις να κάνεις παιδιά ενώ η σχέση σου θέλει.

Να υποκρίνεσαι ότι όλα είναι σούπερ

Ίσως φοβάσαι ότι αν αναφέρεις κάτι που σε δυσανασχετεί θα τον/η χάσεις. Μάντεψε όμως: αν δεν μπορείς να μιλήσεις στο ταίρι σου για αυτά που σε ενοχλούν επειδή φοβάσαι ότι δε θα σου μιλάει για τρεις μέρες ή επειδή πιστεύεις ότι θα βρεις τοίχο, τότε αυτή η σχέση δε θα είναι ποτέ υγιής.

Να παραβλέψεις τα ανησυχητικά σημάδια

Μπορεί ο/η σύντροφός σου να βγαίνει σχεδόν καθημερινά και όταν του/ης στέλνεις μήνυμα να μην απαντάει. Ή να μη σέβεται τα ωράρια σου και να φέρεται εγωιστικά. Αυτά είναι κακοί οιωνοί οι οποίοι προμηνύουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσεις να πνίγεσαι.

Να παραμελήσεις αυτά που αγαπάς

Επαναλαμβάνουμε: στην αρχή της σχέσης μπορεί να θέλεις να περνάς συνέχεια χρόνο με τον σύντροφό σου. Όπως όμως δεν παραμελείς τους φίλους σου και τις καθιερωμένες σας συναντήσεις, έτσι δεν παραμελείς και τα χόμπι σου. Αν χωρίσεις τι θα μείνει για να ξεχνιέσαι; Οι φίλοι και οι δραστηριότητες που αγαπάς.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα