1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Αυτά για τα οποία όλοι ανησυχούμε στη σχέση μας (αλλά δεν θα έπρεπε)

Υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο στις σχέσεις. Αυτό που περνάς από τα μέλια στη ρεαλιστική σχέση -όταν δηλαδή πλέον διαπιστώνεις ότι έχεις ζωή και εκτός σχέσης κι ότι έχεις κι άλλα πάθη στη ζωή σου πέρα από αυτό που τρέφεις για τον σύντροφό σου. Κι αυτή η μετάβαση είναι πολύ δύσκολη. Συνήθισες να είσαι στα μέλια. Τώρα σ’ τα παίρνουν κι εσύ νιώθεις ότι κάτι λείπει από τη σχέση σου ή ακόμα χειρότερα ότι κάτι «έσπασε».

Μην ανησυχείς, έχει συμβεί σε όλους μας. Και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι άδικα ανησυχούσες.

Χρειάζεστε και οι δύο χώρο. Στην αρχή θέλεις αν γίνεται, να είστε με τον άλλο αυτοκόλλητοι. Να μην περνάει ώρα που να είσαι μακριά του. Κάποια στιγμή όμως, τελειώνει ο μήνας του μέλιτος και αρχίζει να ισορροπεί η λογική με τον έρωτα. Και εσύ θέλεις τον χρόνο σου, και το ταίρι σου το ίδιο. Δεν είστε προδότες. Δεν καταπατήσατε το Σύνταγμα της σχέσης σας. Είστε λειτουργικοί άνθρωποι και έχετε ανάγκη να περάσετε και λίγο χρόνο χώρια.

Αν εσύ δεν έχεις καταφέρει ακόμη να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, αλλά ο σύντροφός σου είναι ήδη εκεί, μη μαδάς τις μαργαρίτες. Δε θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα θέλεις κι εσύ τον χρόνο σου.

Εκφράζετε με διαφορετικό τρόπο την αγάπη σας. Αυτό στην αρχή μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στη σχέση. Ο ένας μπορεί να θέλει αγκαλίτσες. Ο άλλος μπορεί να θέλει πολλή και συχνή επικοινωνία μέσα στη μέρα. Το θέμα είναι να μαθαίνει ο ένας από τον άλλο και να υπάρχει σεβασμός.

Διαπιστώνετε ότι σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Στην αρχή της σχέσης δεν δίνατε και πολλή σημασία, όσο περνάει ο καιρός όμως βλέπετε ότι το Σάββατο ο ένας θέλει να πάει σινεμά κι ο άλλος θέλει να πάει για ποτάρες. Και; Όσο περνούν τα χρόνια δεν είναι απίθανο να αλλάζετε ενδιαφέροντα και γούστα. Δεν είναι κακό.

Ωστόσο, αν σας ενοχλεί πολύ το γεγονός ότι δεν έχετε πολλά ενδιαφέροντα να μοιραστείτε, ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε και να δοκιμάσει ο ένας τα χόμπι του άλλου. Ή να βρείτε κάτι που σας κινεί το ενδιαφέρον από κοινού.

Άρχισε να δουλεύει εντατικά. Υπάρχει μια παρανόηση εδώ∙ πάντα υπάρχει και όλοι την πατάνε. Εσύ όταν γνώρισες τον/η σύντροφό σου, έβλεπες ότι δουλεύει το κλασικό οκτάωρο κι ότι αφού σχολούσε, μπορούσε να σου αφιερώσει την υπόλοιπη μέρα. Αυτό δε συμβαίνει πια και νομίζεις ότι κάτι πάει στραβά. Κακώς. Ο σύντροφός σου απλώς άρχισε να επανακτά τους ρυθμούς που είχε προ σχέσης∙ μην το παίρνεις προσωπικά. Άλλωστε δε θέλεις να τον/η βοηθήσεις να εξελιχθεί σαν άνθρωπος; Πώς θα εξελιχθεί αν ασχολείται συνέχεια μαζί σου;

Υπάρχουν προβλήματα εκτός σχέσης. Κοίτα, είναι απολύτως λογικό να αγχώνεσαι αν υπάρχουν προβλήματα που σας απομακρύνουν. Μπορεί η οικογένεια του συντρόφου σου να χρειάζεται τη βοήθειά του/ης και εσύ λόγω αυτού να νιώθεις παραμελημένος/η. Κάτι τέτοιες στιγμές όμως πρέπει να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να σκεφτείς τι θα έκανες. Πιθανόν, να περίμενες ότι ο σύντροφός σου θα έδειχνε κατανόηση και να έκανε λίγη υπομονή μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα. Εν ολίγοις; Αν υπάρχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας που επηρεάζει τη σχέση σας, μην ανησυχείς. Θα περάσει κι αυτό.

Τι σου κρύβει; Υπάρχουν μυστικά που έχει κρατήσει για τον εαυτό του/ης. Και εσύ τα έμαθες και νευρίασες που κρατάει πράγματα για τον εαυτό του. Ωστόσο, καλό είναι να βγεις από τη φούσκα του εγωισμού και να δεις την κατάσταση σαν τρίτος παρατηρητής.

Το πιο σώφρον που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να συζητήσεις με τον σύντροφό σου και να εντοπίσετε τον λόγο που δε νιώθει άνετα να μοιραστεί το μυστικό του/ης μαζί σου. Όχι να τσακωθείς επειδή απλά σου έκρυψε κάτι. Κάποιοι άνθρωποι είναι μυστικοπαθείς. Κι αν αυτούς τους ανθρώπους τους στήσεις στον τοίχο, ενώ πρακτικά δεν έκαναν τίποτα, θα πιεστούν και θα βγάλουν κακία. Λογικό, έτσι;

Έχετε πέσει στην παγίδα της ρουτίνας. Η παγίδα αυτή ενέχει πολλές άλλες μικρές παγιδούλες. Καλώς ή κακώς, ως απόρροια και των παραπάνω, η ζωή συνεχίζεται κανονικά όταν περνά η πρώτη φάση (αυτή που είστε μεσ’ τα μέλια ντε). Έτσι, και η επικοινωνία λίγο θα «πέσει», και ο ρομαντισμός ανά καιρούς θα φεύγει και θα έρχεται, και τα «σ’ αγαπώ» θα μειωθούν. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Δε σταμάτησε να σε θέλει ο σύντροφός σου∙ η ζωή είναι που προχωράει.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα