1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αυγά με μπέικον, λαχανικά και τυρί στο φούρνο | Συνταγές

Αυγά με μπέικον ή απάκι, με λαχανικά όπως πατάτες, μανιτάρια, κολοκυθάκια και τυριά στο φούρνο. Όταν ακούμε όλοι τη λέξη ομελέτα σκεφτόμαστε όλοι ένα “βαρετό” πιάτο με αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα λίγο τυρί έστω και λίγο ζαμπόν ή μπέικον. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή, εμπνευσμένη από την Ιταλική Φριτάτα, όπου η ομολέτα γίνεται ένα πλήρες πρωινό ή ακόμα και γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια. Απολαύστε αυτό το εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο και σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη για την απλή ομολέτα!

Υλικά συνταγής

  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1 κολοκυθάκι κομμένες σε ροδέλες  
  • 6 λωρίδες μπέικον (αν σας αρέσει το “απάκι” προτιμήστε το αντί για μπέικον), κομμένο σε κομμάτια  
  • μερικές νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. χοντροτριμμένο τυρί που λιώνει επιλογής σας όπως Μοτσαρέλα, Γκούντα, γραβιέρα 
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα λαχανικά σας και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώματα από όλες τις πλευρές.
  2. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτετε τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το μπέικον, προαιρετικά τη πιπεριά και τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι (λίγο αλάτι αν προσθέσετε αλμυρά τυριά) και συνεχίζετε το τηγάνισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια.
  3. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και αν το τηγάνι που τηγανίζετε τα λαχανικά σας μπαίνει στο φούρνο έχει καλώς, διαφορετικά λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό, κατά προτίμηση πυρίμαχο σκεύος. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε. 
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά σας, προσθέτετε το γάλα και τα τριμμένα τυριά και τα αναμιγνύετε, ανακατεύοντάς τα καλά. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά τα αποσύρετε από τη φωτιά και μετά έχετε 2 επιλογές ως εξής: 
  5. 1η επιλογή: Aν το τηγάνι σας μπαίνει στο φούρνο ρίχνετε το μείγμα αυγών-τυριού μέσα στο τηγάνι, ανακινείτε το τηγάνι να απλωθεί ομοιόμορφα και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά για 4-5 λ απλώς να ψηθεί από τη κάτω πλευρά. Μετά χωρίς να αναποδογυρίσετε την ομελέτα βάζετε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε την ομελέτα σας για 15 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα στην επιφάνειά της. 
  6. 2η επιλογή: Αν το τηγάνι σας δεν μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρετε τα τηγανισμένα λαχανικά στο λαδωμένο ταψί προσθέτετε το μείγμα αυγών-τυριού, ανακινείτε ελαφρώς το ταψί και ψήνετε την ομελέτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και πάρει ένα ωραία χρυσαφί χρώμα και από την επάνω και κάτω πλευρά. Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αυγά με μπέικον, λαχανικά και τυρί στο φούρνο

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα