1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ατοπική δερματίτιδα: Τι να κάνετε για να μην βγάλετε έκζεμα και ξηροδερμία αυτόν τον χειμώνα


Το έκζεμα, ή ατοπική δερματίτιδα, είναι ένας τύπος φλεγμονώδους κατάστασης που επηρεάζει το δέρμα.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι ένας κοινός ερεθισμός που προκαλεί κνησμό, ξηρό και κηλιδωμένο δέρμα.

Οι άνθρωποι με έκζεμα θα μπορούσαν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του εκζέματος με τη βοήθεια της θερμότητας που παρέχει το φυσικό φως του ήλιου.

Οι περισσότεροι υποφέρουν από έξαρση του εκζέματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ατοπική δερματίτιδα: Τι είναι το έκζεμα και πώς να αποτρέψετε τις εξάρσεις

Ο ειδικός στην αισθητική και ιδρυτής της Nimmo Clinic, δρ. Martin Nimmo, υποστηρίζει ότι ο φυσικός ξηρός αέρας συνήθως προκαλεί έκζεμα κατά τους κρύους μήνες του έτους. Ο δρ. Nimmo λέει ότι το έκζεμα συνήθως παρατηρείται ότι έχει χειρότερη επίδραση στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των δυσάρεστων μεταπτώσεων που περνά το δέρμα.

Η κατάσταση εμφανίζεται κάθε φορά που το δέρμα καλείται να ενυδατώσει όλη την επιδερμίδα σε εσωτερικό περιβάλλον με θέρμανση. Η απουσία υγρασίας που απαιτεί το δέρμα τις περισσότερες φορές οδηγεί σε απώλεια νερού και κάνει το δέρμα ξηρότερο, όταν η θερμοκρασία παράγεται μέσω τεχνητής θέρμανσης εσωτερικού χώρου.

Το δέρμα πρέπει να θεραπεύεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να αποφευχθούν ήπιες έως σοβαρές επιπτώσεις από εξάρσεις εκζέματος.

Ο δρ. Nimmo είπε ότι το να διατηρείς το σώμα ενυδατωμένο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις την ατοπική δερματίτιδα.

Τόνισε επίσης ότι, την περίοδο του χειμώνα, τα άτομα με γνωστό πρόβλημα εκζέματος πρέπει να προσέχουν την κατανάλωση αλκοόλ για έναν επιπλέον λόγο. Το αλκοόλ αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τον οργανισμό.

Μια άλλη συμβουλή που ανέφερε ο δρ. Nimmo είναι να παίρνετε συμπληρώματα βιταμίνης D και να αποφεύγετε τον υπερβολικό χρόνο στο ντους με καυτό νερό κατά τη διάρκεια αυτών των κρύων μηνών.

Ο προσδιορισμός άλλων ερεθιστικών παραγόντων θα μπορούσε να είναι χρήσιμος ενάντια στις εξάρσεις του εκζέματος κατά τη χειμερινή περίοδο. Μέσω αυτής της προσέγγισης, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αποτρέψουν το εξάνθημα από το να προκαλέσει περισσότερη βλάβη στο δέρμα. Η πλύση των σημείων στο δέρμα όπου υπάρχει ερεθισμός, πριν καν φτάσει να εκδηλωθεί δερματίτιδα είναι μια πιθανή λύση. Τα αντιερεθιστικά διαλύματα, όπως κάποιες δερματικές ή μαλακτικές αλοιφές θα μπορούσαν επίσης να είναι χρήσιμες λύσεις.

Φλεγμονή του χειμώνα που προκαλείται από το στρες

Η έκθεση της επιδερμίδας στο νερό μπορεί να ενισχύσει την ξήρανση του δέρματος σε περιβάλλον που έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οποιοδήποτε χημικό προϊόν, από το σαπούνι μέχρι το απολυμαντικό χεριών με οινόπνευμα, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ξηρού δέρματος.

Τα δερματικά προϊόντα χωρίς πρόσθετα αρώματα συνιστώνται σε άτομα με πιο ευαίσθητο δέρμα, ώστε να αποφεύγονται τυχόν χημικά εγκαύματα και υπερβολική ξηρότητα. Η ενυδάτωση αμέσως μετά από οποιαδήποτε επαφή με νερό θα μπορούσε επίσης να κάνει το δέρμα πιο ασφαλές.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Allergy, Asthma & Immunology, ανέδειξε έναν παραγνωρισμένο παράγοντα που συμβάλλει στον κνησμό και τον ερεθισμό.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, το 35,4% είχαν έξαρση στην ατοπική δερματίτιδα εξαιτίας αυξημένου στρες. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το άγχος είναι πράγματι ένας σημαντικός παράγοντας που αυξάνει την δερματική φλεγμονή σε υψηλότερα επίπεδα.

Και δεδομένου ότι το έκζεμα είναι ένας τύπος δερματολογικού ερεθισμού, το άγχος θα μπορούσε επίσης να είναι υπεύθυνο για την πρόκληση μιας έξαρσης.

Η χαλάρωση και η ελαχιστοποίηση των καθημερινών εργασιών σε ένα συγκεκριμένο όριο θα μπορούσε να ομαλοποιήσει τα επίπεδα του στρες. Οι δραστηριότητες ανακούφισης από το άγχος θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις εξάρσεις.

Πηγές: https://www.sciencetimes.com, https://www.niaid.nih.gov, https://metro.co.uk, https://www.medicalnewstoday.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΕ: Θετική γνωμοδότηση για νέο φάρμακο για την ατοπική δερματίτιδα

Ατοπική Δερματίτιδα: Τι την προκαλεί, τι θεραπείες υπάρχουν και πώς προλαμβάνεται

Ατοπική δερματίτιδα: Φάρμακο μπορεί να βοηθά τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών

Αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα μπορεί να σας προκαλούν έκζεμα – Τώρα αρχίζει η… εποχή του [vid]

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα