1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Αστικοί θρύλοι που ακόμη μάας σηκώνουν την τρίχα


Επίτρεψέ μας να σε πάμε λίγα χρόνια πίσω, τότε που οι γονείς σου ή τα αγαπημένα σου παππούδια σου διάβαζαν παραμυθάκια για να κοιμηθείς, μέχρι να μεγαλώσεις και να μαζεύεις σαν ατρόμητος έφηβος την παρέα σου σε ένα μισοσκότεινο δωμάτιο. Εκεί πάντοτε θα βρισκόταν κάποιος να ξεκινήσει μια ιστορία ενός γνωστού του –κατά προτίμηση ξαδέρφου- η οποία ουσιαστικά αναπαρήγαγε έναν παραλλαγμένο ελαφρώς αστικό θρύλο. Ξέρεις μιλάμε για αυτές τις αγριευτικές ιστορίες που σκοπό είχαν να καγκελώσουν την άμοιρη τριχούλα σου, χαρίζοντας σου συνήθως έναν ακόμη πιο αγριευτικό εφιάλτη. Τα χρόνια πέρασαν, η τηλεόραση και το ίντερνετ έκαναν τη ζωή μας ακόμη πιο τρομακτική αλλά παρόλα αυτά οι αστικοί θρύλοι συνεχίζουν να τρυπώνουν στις παρέες κάνοντας την καρδούλα μας να χτυπά πιο δυνατά στην υποψία και μόνο του ανοίκειου φόβου που σκορπούν.

H κοπέλα με το σακάκι

Αυτή η ιστορία υπάρχει σε πλήθος παραλλαγών, ωστόσο το ρεζουμέ της είναι το εξής: ένας νεαρός άντρας τριγυρνά σε μισοσκότεινα σοκάκια ψάχνοντας να βρει την διαδρομή που θα τον οδηγήσει σπίτι του. Εκεί συναντά μια μυστηριώδη και όμορφη κοπέλα η οποία κρυώνει καθώς οι ώμοι της είναι «ξεσκέπαστοι». Ο άντρας προσφέρεται να τη συνοδέψει σπίτι της, δίνοντάς της συγχρόνως το σακάκι του για να μην κρυώνει. Την αφήνει λοιπόν στο σπίτι της κι έπειτα δεν σταματά να τη σκέφτεται.

Αφού φτάσει στο σπίτι του συνειδητοποιεί μάλιστα ότι έχει ξεχάσει να πάρει πίσω το σακάκι του, και βρίσκει την τέλεια αφορμή για να την ξαναδεί την επόμενη μέρα. Πηγαίνοντας όμως, του ανοίγει μία γυναίκα, η μητέρα της κοπέλας, και του λέει πως η κόρη της – η οποία ταιριάζει πλήρως στην περιγραφή του – έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Για να κάμψει την δυσπιστία του νεαρού, τον πηγαίνει ως το νεκροταφείο και του δείχνει τον τάφο της. Εκεί, κρεμασμένο στην άκρη του μνήματος, ο νεαρός βρίσκει το σακάκι του.

Καλέσατε τον Σατανά;

Οι επαφές μυστήριου τύπου με τον Σατανά μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον όσων λάτρευαν τρομακτικές ιστορίες για χρόνια. Ξεχώριζαν πάντα ωστόσο δύο βερσιόν. Από τη μία η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οξαποδώ κι από την άλλη η κατά μέτωπο συνάντηση. Για την τηλεφωνική δεν είχες παρά να καλέσεις το 666 (χωρίς πρόθεμα) από τα μεσάνυχτα έως και τις 3 τα ξημερώματα και τότε στο ακουστικό σου μια απόκοσμη κι αρκούντως φρικιαστική φωνή θα σου τρύπαγε το τύμπανο. Αν πάλι ήθελες να δεις τον Βελζεβούλη έπρεπε τις ίδιες ώρες, να ανάψεις ένα κερί, να σταθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη και να πεις το όνομα του διαβόλου τρεις φορές. Μόνο τότε εκείνος θα σου κάνει τη χάρη να εμφανιστεί στον καθρέφτη, ακριβώς από πίσω σου.

Η μπανιέρα και το ένα νεφρό λιγότερο

Αυτός εδώ ο αστικός θρύλος είναι ο βασικός λόγος που πλήθος ανδρών έχει ένα κρυμμένο φόβο για το ευκαιριακό σεξ και τα one night stands. Σύμφωνα με την ιστορία, μία πανέμορφη κοπέλα παρασύρει έναν νεαρό για να κάνουν σεξ στο σπίτι του. Όταν ξυπνά όμως το πρωί, εκείνος συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μέσα στην μπανιέρα του, η οποία είναι γεμάτη παγάκια κι η κοπέλα είναι άφαντη. Ψάχνοντας το κορμί του ο νεαρός, βρίσκει μια τομή και ένα σημείωμα δίπλα του που γράφει: «Σου πήραμε το νεφρό. Έχεις δύο ώρες να πας στο νοσοκομείο». Όπως καταλαβαίνεις η κοπέλα υποτίθεται ότι είναι μέλος συμμορίας που έκανε εμπόριο οργάνων κι ο νεαρός θα μάθει να ζει πλέον με ένα νεφρό λιγότερο.

Μην βάλεις ποτέ το στοίχημα του νεκροταφείου

Αυτός ο θρύλος πατά σε μια συνέχεια του κλασικού παιχνιδιού θάρρος ή αλήθεια με πρωταγωνίστρια μια παρέα η οποία καλεί ένα από τα μέλη της να πάει στο νεκροταφείο και να καρφώσει ένα μαχαίρι σε ένα τυχαίο τάφο μια κρύα νύχτα του χειμώνα. Ο τολμηρός φίλος αποφασίζει να πάει μα οι ώρες περνούν ανησυχητικά χωρίς να έχει φανεί στο σημείο συνάντησης της παρέας του. Το άλλο πρωί οι υπόλοιποι φίλοι του πάνε στο νεκροταφείο όπου τον βρίσκουν να κείτεται νεκρός πάνω σε ένα μνήμα, με το μαχαίρι καρφωμένο στο παλτό του. Προσπαθώντας να καρφώσει με το μαχαίρι το μνήμα ο άτυχος νέος κάρφωσε και το παλτό του. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ένιωσε μια ανοίκεια κι αόρατη δύναμη να τον τραβά στον τάφο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από τον φόβο του.

Ο εργάτης του γνωστού αναψυκτικού

Ένας νέος εργάτης πήγαινε κάθε μέρα για δουλειά σε μια μικρή εταιρεία που παράγει αναψυκτικά. Μια μέρα δεν γυρνά σπίτι του. Οι λίγοι συγγενείς του κι οι συνάδελφοί του τον ψάχνουν μανιωδώς. Αρχίζει να κυκλοφορεί ωστόσο μια περίεργη φήμη που επιβεβαιώνεται κάποιες μέρες αργότερα. Ο άτυχος άνδρας έπεσε μέσα στο καζάνι που γινόταν η επεξεργασία του αναψυκτικού κι έλιωσε με τα κόκαλά του. Κανείς δεν αποκάλυψε τι συνέβη. Οι πωλήσεις ωστόσο του αναψυκτικού εκτοξεύθηκαν κι έτσι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας κάθε λίγο θυσίαζαν κι από έναν εργάτη για να βγάλουν παραπάνω χρήματα. Η εταιρεία έγινε αργότερα η γνωστή σε όλους Coca Cola. Ένας ακόμη θρύλος που παραλλάσσεται κατά το δοκούν για να προσαρμοστεί στις φοβίες κάποιων όχι και τόσο θαρραλέων ατόμων που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε παρέα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα