1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ασετόν: Οι «μαγικές» του χρήσεις, πέρα από τα συνηθισμένα!


Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε το ασετόν ως μέθοδο απομάκρυνσης του χρώματος από το βερνίκι των νυχιών. Από σήμερα, μπορούμε να αναθεωρήσουμε. Το ασετόν διαθέτει διάφορες καθαριστικές, απολυμαντικές και προστατευτικές ιδιότητες και γίνεται το δεξί μας χέρι, σε απροσδόκητες χρήσεις! Να πώς…

Ρευστότητα στο βερνίκι νυχιών: Αυτό που ίσως γνωρίζουμε ήδη, είναι πως το ασετόν λειτουργεί ως καταλύτης και μπορεί να αναζωογονήσει το χρώμα στο βερνίκι των νυχιών μας. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες και ανακινώντας καλά, διορθώνουμε τη ρευστότητα και δίνουμε στο παλιό μας βερνίκι διάρκεια ζωής με τέλειο αποτέλεσμα!

Αφαιρώντας λεκέδες: Μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από μελάνι ή μαρκαδόρο διαρκείας! Εμποτίζοντας λίγο βαμβάκι ή ένα κομμάτι λευκού βαμβακερού υφάσματος με ασετόν, τρίβουμε τον λεκέ από μελάνι σε υφάσματα ή άλλες επιφάνειες. Επίσης, αποτελεί ιδανικό μέσο και για να απομακρύνουμε δύσκολους λεκέδες σε υποδήματα από ύφασμα.

Απομακρύνοντας κόλλες: Με το ασετόν μπορούμε να αφαιρέσουμε χρώματα από γυάλινες επιφάνειες, να απομακρύνουμε την κόλλα κατά την αφαίρεση αυτοκόλλητων από τους τοίχους ή τα παράθυρα ή να το χρησιμοποιήσουμε για να διαλύσουμε την superglue κόλλα!

Καθαρίζει και απολυμαίνει: Κάποιες από εμάς χρησιμοποιούν το ασετόν, ως καθαριστικό και απολυμαντικό για τα πάντα! Από πινέλα μακιγιάζ ως και ξυριστικές λεπίδες.

Λειτουργεί πολύ καλά και για να αφαιρέσουμε γρήγορα το αντιαισθητικό «δαχτυλίδι» από την μπανιέρα μας που δημιουργείται στο τέλος της επιφάνειας του νερού ή ακόμα και για να απομακρύνουμε τους λεκέδες από το μόνιμο κραγιόν στον πάγκο του μπάνιου μας!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε και ένα μείγμα καθαρισμού, προσθέτοντας σε ένα μπουκάλι ένα μέρος ασετόν και τρία μέρη νερού. Με αυτό μπορούμε να καθαρίσουμε πλακάκια, δάπεδα από μωσαϊκό, μάρμαρο ή laminate και σημεία όπου έχει δημιουργηθεί οξείδωση.

Το ασετόν όμως, λειτουργεί και ως προστατευτικό! Χρησιμοποιώντας μια σταγόνα του πάνω στην επιφάνεια του ρολογιού ή σε μεταλλικά αξεσουάρ μας βοηθάει να αποφεύγουμε τις ελαφριές γρατζουνιές.

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα