1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα


Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος μετά το τέλος του εορτασμού των Θεοφανείων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα“, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.

Μάλιστα, ερωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τρίτη, αμέσως μετά την ορκωμοσία της πρώτης ομάδας της νέας κυβέρνησης.

Πίσω θα κοιτάμε ή μπροστά; Πίσω κοιτάμε για να παίρνουμε μαθήματα και μπροστά για να προσέχουμε πώς περπατάμε. Γύρω από αυτά κουβεντιάσαμε. Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς“, είπε.

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: “Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα“.

Δείτε όλα όσα είπε:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα