1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αρνί κλέφτικο με πατατούλες στη λαδόκολλα | Συνταγές


Ζουμερό, πεντανόστιμο αρνάκι “κλέφτικο” με πατατούλες τυλιγμένο στη λαδόκολλα ψημένο στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα μαλακό και τρυφερό σαν λουκούμι αρνάκι που λιώνει στο στόμα εφ” όσον ψήνετε για ώρες τυλιγμένο στους ζωμούς του. Το τέλειο πιάτο για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι αλλά για το τραπέζι με τους φίλους και τους καλεσμένους σας που σίγουρα θα λατρέψετε και θα εντυπωσιάσετε όποιον το δοκιμάσει. 

Υλικά συνταγής

  • 1 ή 2 μπουτάκια αρνίσια, μαζί με το κόκκαλο, συνολικού βάρους 1.300-1.400 γρ. περίπου, κομμένα σε μερίδες 
  • 80 ml ελαιόλαδο ή 50 γρ. βούτυρο μισο-λιωμένο 
  • 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη 
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο πρώτα οριζόντια και μετά σε φέτες
  • 12-14 πατάτες baby με τη φλούδα τους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο 
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 80ml ελαιόλαδο ή το βούτυρο μαζί με αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και το απλώνετε σε όλο το κρέας με τα χέρια σας. Βάζετε το κρέας σε μπολ με καπάκι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον για 3 ώρες πριν το μαγείρεμα. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο μια ώρα πριν ψήσετε το για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο πάγκο εργασίας σας στρώνετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτου σε σχήμα σταυρού, από πάνω τοποθετείτε 2 λαδόκολλες και τοποθετείτε το κρέας στο κέντρο της λαδόκολλας.
  3. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες τις βάζετε πάνω από το κρέας, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Κλείνετε καλά τις λαδόκολλες πρώτα φροντίζοντας ότι το φαγητό είναι πλήρως καλυμμένο με τις λαδόκολλες.
  4. Πάνω από τις λαδόκολλες διπλώνετε καλά το αλουμινόχαρτο καλύπτοντας πλήρως τις λαδόκολλες. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει άνοιγμα για να μη χάσετε τους ζωμούς και τους ατμούς για να ψηθεί το κρέας και οι πατατούλες. 
  5. Μεταφέρετε το “πακέτο” σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος του χαρτιού προς τα κάτω και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 2:40-3:00 ώρες περίπου ανάλογα με το φούρνο σας. 
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, ανοίγετε προσεκτικά το πακέτο, χωρίς να το βγάλετε από το ταψί και με ένα κουτάλι περιχύνετε το κρέας με τους ζωμούς του. Το ξαναβάζετε στο φούρνο, αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και το αφήνετε για 15 λ επιπλέον ή προαιρετικά, για όσο εσείς θέλετε προκειμένου να πάρει χρώμα το κρέας και οι πατατούλες και να γίνουν τραγανά. 
  7. Το ξεφουρνίζετε, το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20-30 λ να “ξεκουραστεί”. Μετά το σερβίρετε με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα και τυρί φέτα. Καλή σας όρεξη.

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά μαζί με τις πατάτες όπως μανιτάρια, πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες κ.λ.π. όπως επίσης να προσθέσετε και κομμάτια τυριού επιλογής σας όπως κεφαλοτύρι ή γραβιέρα. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνί κλέφτικο με πατατούλες στη λαδόκολλα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα