1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αρνάκι στο φούρνο με σφολιάτα


Στο κυριακάτικο τραπέζι το κρέας έχει συνήθως την τιμητική του. Και τι πιο νόστιμο και ωραίο, από το αρνάκι στο φούρνο; Πώς, όμως, θα ξέρετε αν το αρνάκι που αγοράσατε είναι αυτό που πρέπει; Να ξέρετε ότι το θηλυκό είναι πιο νόστιμο και το αρνί γάλακτος είναι εκείνο που δεν ζυγίζει πάνω από 12-13 κιλά, αφού είναι μόλις 40 ημερών και έχει τραφεί αποκλειστικά με γάλα! Έχει λεπτό άρωμα και ψήνεται ευκολότερα!

Υλικά:

1 αρνίσιο χεράκι ή μπούτι, χωρίς κόκαλο (περίπου 2 1/2 κιλά)

2 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό

4-6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

1 φύλλο σφολιάτα

1 αβγό χτυπημένο με 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Κοπανάμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο σε γουδί, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αλατίζουμε το κρέας και από τις δύο μεριές και αλείφουμε το μείγμα των μυρωδικών από τη μέσα μεριά. Τυλίγουμε το κρέας και το κλείνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες αν χρειάζετε. τοποθετούμε το κρέας πάνω στη σφολιάτα (την οποία έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη). Τυλίγουμε έτσι ώστε οι ραφές της σφολιάτας να είναι από την κάτω μεριά του κρέατος. Αλείφουμε παντού με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 10′ στους 200°. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180° και ψηνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα. Στη μέση περίπου του ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 ‘ πριν το κόψουμε. Το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα