1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Απώλεια ή διατήρηση βάρους χωρίς μαθηματικούς υπολογισμούς


Η  μέτρηση θερμίδων αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους  τρόπους διατήρησης ή απώλειας σωματικού βάρους.  Βέβαια για όσους ακολουθούν τη μέθοδο αυτή, συχνά διαπιστώνουν ότι δεν είναι εύκολο να την εφαρμόσουν.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε στην περίπτωση που  δεν μπορείτε να μετρήσετε θερμίδες αλλά και για όσους θέλουν να προσέξουν γενικότερα τη διατροφή τους.

Καταναλώστε τροφές με υψηλό βαθμό κορεσμού και χαμηλών θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι,  η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν συχνότερα, γεύματα και σνακ με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη, καθώς και όσπρια, όπως φακές, φασόλια κλπ.  Και μη ξεχνάτε να συμπληρώνετε τουλάχιστον το ½ του πιάτου σας με λαχανικά.

Όταν τρώτε κρέας, αφαιρέστε το λίπος, επίσης μειώστε το μέγεθος της μερίδας, εάν αυτή είναι μεγάλη. Επιλέξτε άπαχα κομμάτια κρέατος και μέτρια σε ποσότητα (η οποία θα πρέπει να έχει περίπου το μέγεθος της παλάμης σας).

Αποφύγετε τα τηγανητά. Το τηγάνισμα των τροφίμων προσθέτει λίπος και ως εκ τούτου και θερμίδες. Για τις ηλεκτρικές εστίες μαγειρέματος, είναι καλύτερο να τα μαγειρεύετε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο το έχετε ψεκάσει με το ειδικό spray λαδιού ή το έχετε αλείψει ελαφριά με λίγο λάδι και για επιπλέον γεύση μπορείτε να σβήσετε με λεμόνι ή λίγο κρασάκι.

Επιλέξτε γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το Γάλα, το γιαούρτι, το τυρί αποτελούν καλές πηγές πρωτεϊνών και ασβεστίου, αλλά η πλήρης μορφή τους είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά. .

Αποφύγετε τις αλυσίδες fast food. Επιλογές,  όπως χάμπουργκερ, κοτομπουκιές, τηγανητές πατάτες, κλπ, τείνουν να προωθούν την  αύξηση του σωματικού βάρους για δύο λόγους.  Πρώτον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα  λιπαρών, θερμίδων ή και τα δύο και δεύτερον, οι προσφορές που γίνονται από τις αλυσίδες αυτές, συχνά σας ωθούν στο να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό.

Αποφύγετε τα υψηλής θερμιδικής αξίας και ταυτόχρονα χαμηλής θρεπτικής ουσίας σνακ. Τσιπς, γαριδάκια και άλλα τηγανητά σνακ είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Συχνά και σνακ με την ένδειξη «χαμηλά λιπαρά» είναι πλούσια σε θερμίδες, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων και άλλων υδατανθράκων.

Προσέξτε τι πίνετε. Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών, σόδας,  τυποποιημένων χυμών φρούτων, και αλκοολούχων  ποτών, σας επιβαρύνουν με πολλές επιπλέον θερμίδες.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα