1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Απαγορεύεται να στείλεις αυτά τα μηνύματα

Η καραντίνα στο σπίτι μετά από τέσσερις ταινίες και τρεις σεζόν της αγαπημένης σου σειράς, παύει να είναι διασκεδαστική. Τότε είναι που αρχίζεις να μπαίνεις στον πειρασμό να φλερτάρεις διαδικτυακά -αν δεν το κάνεις ήδη. Κι αν θέλεις τη γνώμη μας, καλά κάνεις. Φλέρταρε ανελέητα, δώσε πόνο, ξεδίπλωσε όλο σου το ταλέντο, αρκεί να μην πέσεις σε αυτά τα ατοπήματα.

Να στέλνεις δεύτερο μήνυμα στη σειρά

Αν ενδιαφέρεται αρκετά, τότε δε θα παρεξηγήσει το δεύτερο μήνυμα στη σειρά, ούτε θα του/ης κακοφανεί. Ωστόσο, εσύ μόλις στείλεις το δεύτερο μήνυμα, θα νιώσεις λιγάκι stalker ή και άσχημα επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση να γίνεσαι ενοχλητικός/ή.

Να κάνεις γενικού ενδιαφέροντος ερωτήσεις

«Τι έκανες το σ/κ;», «Πώς ήταν η μέρα σου», είναι δύο παραδείγματα γενικού ενδιαφέροντος ερωτήσεων. Δε βαρέθηκες και μόνο που τα διάβασες; Κάποιοι στέλνουν τέτοιου είδους μηνύματα όταν δεν έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν. Μην το κάνεις.

Να στέλνεις σέξι μηνύματα όταν δεν απαντά

Δε θα σε κρίνουμε επειδή έστειλες μία σέξι φωτό για να του/ης τραβήξεις την προσοχή. Θα κρίνεις εσύ όμως μετά τον εαυτό σου, όταν θα σταματήσει πάλι να απαντά, κι αυτό δε θα σε κάνει να νιώσεις καθόλου όμορφα.

Να χρησιμοποιείς πολλά emojis

Συγγνώμη αλλά αυτό πρέπει να απαγορευτεί δια ροπάλου. Το Messenger πρέπει να βάλει ένα ανώτατο όριο για το πόσα emojis μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανά μήνυμα. Αυτά τα μικρά εικονίδια έχουν σκοπό να σε βοηθήσουν να εκφράσεις ένα συναίσθημά σου μέσω μηνυμάτων, όχι για να αλλάξεις τη φυσική γλώσσα σε ιερογλυφικά.

Να στέλνεις «σεντόνια»

Όπως όταν βγαίνεις στο μπαλκόνι να τινάξεις ένα σεντόνι και ξετυλίγεται ένα τόπι ύφασμα[DG2] , έτσι και το μήνυμα σεντόνι είναι όταν πας να γράψεις δύο γραμμές και σου βγαίνουν δέκα. Δε γράφεις άρθρο, ούτε κάποιο στάτους στο οποίο δικάζεις ή ευαισθητοποιείς κόσμο. Πες αυτό το ένα πράγμα που ήθελες αρχικά να πεις και άσε τα υπόλοιπα να προκύψουν από τον διάλογο.

Να διαφωνείς μέσω μηνυμάτων

Τουλάχιστον για ένα σοβαρό θέμα. Μέσω μηνυμάτων, χωρίς να ακούς τη φωνή του συνομιλητή ή χωρίς να βλέπεις τις εκφράσεις του προσώπου του, πολλές παρεξηγήσεις μπορούν να γίνουν. [DG3] 

Να είσαι πάντα ο/η πρώτος/η που στέλνει

Είσαι πάντα αυτός που στέλνει πρώτος/η; Έτσι δεν κάνουμε δουλίτσα. Σταμάτα να στέλνεις δύο μέρες και τότε θα καταλάβεις αν άξιζε να στέλνεις πρώτος/η.

Να στέλνεις συνέχεια

Ξέρεις τι εννοούμε έτσι; Αυτό που ο άλλος σου απαντά κανονικά και εσύ θέλεις η συζήτηση να συνεχιστεί κι άλλο και στέλνεις κάτι καινούριο και τελικά διαπιστώνεις ότι έχουν περάσει πέντε ώρες αχαλίνωτου chat. Κάνε και καμιά παύση.

Να ζητάς συγγνώμη επειδή άργησες να απαντήσεις

Είναι δυνατόν να νιώθεις άσχημα επειδή δεν είσαι τύπος και υπογραμμός στις διαδικτυακές συνομιλίες σου με ανθρώπους που δεν είναι οικογένεια/φίλοι/συνάδελφοι; Σταμάτα να λες «ωχ, συγγνώμη που…».

Να απαντάς σε μεταμεσονύκτιο μήνυμα

Και μάλιστα αν αυτό το μήνυμα συνήθως έρχεται Παρασκευή ή Σάββατο. Οκέι, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που θέλει να πιάσει με κάποιον κουβέντα επειδή έχει αϋπνίες. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που θέλει να σε εκμεταλλευτεί. Εκτός κι αν το ίδιο θέλεις κι εσύ.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα