1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Απίθανα κόλπα για μαλλιά με μπούκλες


Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο να τιθασεύσεις τις μπούκλες σου. Τις μέρες όμως που είναι στις καλές τους, δεν μπορεί, θα το αναγνωρίζεις όσο και αν σε ταλαιπωρούν: Ωραιότερα μαλλιά δεν υπάρχουν. Αν θέλεις να μάθεις πώς θα τις κάνεις ακόμα καλύτερες, συνέχισε να διαβάζεις.

Κατ’ αρχάς, αν και πιθανότατα το ξέρεις, δεν υπάρχει τρόπος να τις στεγνώσεις με πιστολάκι χωρίς να φριζάρουν (ρήμα γνωστό στην περίπτωσή μας και ως «καταστραφούν»). Αν δεν έχεις 2-3 ωρίτσες πρόχειρες να περιμένεις να στεγνώσουν πριν βγεις από το σπίτι, προσάρμοσε τουλάχιστον την φυσούνα στο πιστολάκι, σκύψε και ρίξε τα μαλλιά σου μπροστά, και στέγνωσέ τα από κάτω προς τα πάνω, όπως στη φωτογραφία. Και πάλι, λίγο φριζάρισμα δεν το γλιτώνεις.

Κανόνας βασικός και απαράβατος: Τις μπούκλες στεγνές δεν τις ακουμπάμε για κανένα λόγο. Ό,τι φορμάρισμα είναι να κάνεις, το κάνεις αμέσως μόλις βγεις από το μπάνιο, πριν στεγνώσουν. Αν δεν σου πετύχει, λυπάμαι χάσατε, στο επόμενο λούσιμο πάλι.

Το ξεμπέρδεμα το ξεκινάμε πάντα από τις άκρες των μαλλιών, και σιγά σιγά προχωράμε προς τα πάνω. Βούρτσα εννοείται πως δεν ακουμπάμε ποτέ και για κανένα λόγο –χτένα με φαρδιά δόντια μόνο, και (ξανά) μόνο σε βρεγμένα μαλλιά.

Μιλώντας για λούσιμο, καθότι τα σγουρά μαλλιά έχουν συνήθως τάση προς την ξηρότητα, ιδανικό είναι να λούζεσαι κάθε τρεις μέρες, ή περίπου δύο φορές την εβδομάδα, και μία από αυτές να εφαρμόζεις μια καλή ενυδατική μάσκα.

Αν κοιμάσαι ανάσκελα, για να μην «τσαλακώνονται» οι μπούκλες, καλή λύση είναι να κάνεις μια αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού, και να τη στερεώσεις με ένα παλιό, ξεχειλωμένο λαστιχάκι έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και τραβάει τα μαλλιά. Εναλλακτικά, πολλές σγουρομάλλες ορκίζονται στην αποτελεσματικότητα των σατέν μαξιλαροθηκών, που τρίβουν τα μαλλιά πολύ λιγότερο από τις βαμβακερές.

Καταλαβαίνουμε ότι τον χειμώνα είναι δύσκολο, αλλά ένα καλό τιπ που μπορείς να κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι το τελευταίο ξέβγαλμα μετά το λούσιμο να το κάνεις με κρύο νερό. Θα αναζωογονήσει και θα δώσει έξτρα λάμψη στις μπούκλες σου.

Αν το ξεμπέρδεμα είναι πολύ δύσκολο, εξαιρετικά βοηθητικές είναι λίγες σταγόνες λάδι Αργκάν, τις οποίες θα απλώσεις στα μαλλιά αμέσως μόλις βγεις από το μπάνιο, και πριν αρχίσεις να ξεμπερδεύεις. Ξέβγαλμα δεν χρειάζονται.

Αν οι μπούκλες σου είναι τύπου 3B και πάνω εξαιρετικά αποτελεσματική μπορεί να σου φανεί η μέθοδος LOC, σύμφωνα με την οποία μετά το λούσιμο ξεμπερδεύεις, απλώνεις ένα leave-in conditioner, μετά ένα έλαιο (Αργκάν, λάδι καρύδας ή άλλο) και στο τέλος μία curl cream. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδανική για τις πιο ατίθασες μπούκλες –αν οι δικές σου είναι αρκετά χαλαρές, υπάρχει πιθανότητα να σου τις βαρύνει, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Και τέλος, μην αμελείς να τριμάρεις τις άκρες κάθε 4-5 μήνες: Το μεγαλύτερο μέρος του φριζαρίσματος, όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο, προκαλείται από την ψαλίδα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα