1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Αναρτήθηκε το ΦΕΚ -Κοινωφελής εργασία 2020 ΟΑΕΔ: Αιτήσεις, θέσεις, μόρια, δήμοι – ΕΦΚΑ Εισφορές

Αναρτήθηκε το ΦΕΚ –Κοινωφελής εργασία 2020 ΟΑΕΔ: Αιτήσεις, θέσεις, μόρια, δήμοι – ΕΦΚΑ Εισφορές – Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 ανέργους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ live : Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την νέα κοινωφελής εργασία και τις προσλήψεις 36.500 ανέργων του ΟΑΕΔ. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωφελούς 2017, 2018 και του 2019.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ εδώ

Οι όροι έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ εξαιρούνται τελικά από την συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς και όσοι συμμετείχαν στην κοινωφελή εργασία του 2017. Ειδικότερα εξαιρούνται οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις με αριθμ. 9/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018 και 3/2019 δημόσιες προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) και συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων αποσκοπεί:

στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας,
στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων,
στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και
στην σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα τα προγράμματα θα συνδέονται με την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων σύμφωνα με τις πραγματικές εξατομικευμένες ανάγκες των ανέργων ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, ούτως ώστε να έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία, αναφέρει το xristika.gr.

Ειδικότερα, τα προγράμματα εντάσσονται στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα,
υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης,

βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης,
οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων,
υπηρεσίες διαμόρφωσης/συντήρησης πρασίνου,
μετάβαση στην κυκλική οικονομία,
πρόληψη φυσικών καταστροφών,
πρώτες βοήθειες,
δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας,
εργασίες κατασκευαστικού κλάδου.

Αντικείμενο της δράσης είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ (ωφελούμενοι) μέσω της τοποθέτησής τους για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σύμφωνα με το ν. 4152/2013, όπως η δημόσια πρόσκληση θα εξειδικεύσει, σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων (επιβλέποντες φορείς), καθώς και η συμμετοχή στην κατάρτιση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των ανέργων σε συνδυασμό με την απασχόλησή τους προς την επίτευξη του στόχου της ένταξης / επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Η επαγγελματική συμβουλευτική και η κατάρτιση θα πραγματοποιηθούν σε αδειοδοτημένα από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία έχουν ρόλο παρόχου κατάρτισης. Η συμμετοχή των ωφελουμένων στην δράση της συμβουλευτικής και της κατάρτισης είναι υποχρεωτική.

Αναρτήθηκε το ΦΕΚ -Κοινωφελής εργασία 2020 ΟΑΕΔ: Αιτήσεις, θέσεις, μόρια, δήμοι – ΕΦΚΑ Εισφορές: Αναλυτικά η δράση

Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
Μία ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ωφελουμένων.

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης το οποίο υποχρεωτικά θα παρακολουθεί το σύνολο των ωφελουμένων.
Το εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» υποστηρίζει τα προγράμματα κατάρτισης με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης (training voucher), τα οποία υλοποιούνται από την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» (ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ ΑπΚΟ).

Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτι-σης, που θα γίνει με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher), συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής συμβουλευτικής, θα εξειδικευθούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους Παρόχους Κατάρτισης που θα εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥ ΑπΚΟ.

Σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις που άπτονται ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να παραταθεί έως (2) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες, πέραν της προβλεπόμενης από την πρόσκληση συνολικής διάρκειας έκαστου προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου προβλεπόμενου από την πρόσκληση αριθμού ημερομισθίων. Στις περιπτώσεις αυτές η απασχόληση των ωφελουμένων αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους, εφόσον οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές.

Όταν οι υπηρεσίες/φορείς όπου έχουν τοποθετηθεί οι ωφελούμενοι διακόπτουν τη λειτουργία τους, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να παραταθεί έως δύο (2) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες, πέραν της προβλεπόμενης από την πρόσκληση συνολικής διάρκειας έκαστου προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου προβλεπόμενου από την πρόσκληση αριθμού ημερομισθίων. Στις περιπτώσεις αυτές η απασχόληση των ωφελουμένων αναστέλλεται για το διάστημα κατά το οποίο η υπηρεσία/φορέας δεν λειτουργεί και συνεχίζεται με την έναρξη λειτουργίας.
Όταν οι ωφελούμενοι κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας πέραν των δεκατριών ημερών συνολικώς, όπως περιγράφονται στο άρθρο 11 παρ. 1β, παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους μέχρι του ανώτατου ορίου των ημερομισθίων που προβλέπεται από την πρόσκληση, εντός του χρονικού περιορισμού της παρ. 6. 9. Όταν ωφελούμενη απουσιάζει λόγω: α) επαπειλούμενης κύησης, β) κύησης και γ) λοχείας, οι οποίες βεβαιώνονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η απασχόληση αναστέλλεται και συνεχίζεται εντός δέκα (10) μηνών μετά την άρση του λόγου αναστολής, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου προβλεπόμενου από την πρόσκληση αριθμού ημερομισθίων και – ως προς το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος της δράσης – όχι πέραν της ημερομηνίας λήξης του φυσικού αντικειμένου της.

Αναλυτικά οι ωφελούμενοι:
άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι
άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,

άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ
άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,
άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)».
Για κάθε ωφελούμενο το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 21,90 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 547,63 ευρώ μηνιαίως.

Αναρτήθηκε  το ΦΕΚ -Κοινωφελής εργασία 2020 ΟΑΕΔ: Αιτήσεις, θέσεις, μόρια, δήμοι – ΕΦΚΑ Εισφορές: Τα κριτήρια μοριοδότησης

Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι:

συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία με ανώτατο όριο 60 μήνες: ένα μόριο ανά πλήρη μήνα (2πλασιάζεται για αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών)
συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία του/ης συζύγου, με ανώτατο όριο 60 μήνες : ένα μόριο ανά πλήρη μήνα,
αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω: 15 μόρια,
ετήσιο εισόδημα φορολογικού έτους 2018:

Για ατομικό έως 3.500 ευρώ ή οικογενειακό έως 7.000 ευρώ 30 μόρια.
Για ατομικό 3.501 – 5.000 ευρώ ή οικογενειακό 7.001 – 10.000 ευρώ 25 μόρια.
Για ατομικό 5.001 – 8.000 ευρώ και οικογενειακό 10.001 – 16.000 ευρώ 20 μόρια.
Για ατομικό 8.001 – 12.000 ευρώ και οικογενειακό 16.001 – 26.000 ευρώ 10 μόρια.

Ηλικία:

18 έως 29 ετών : 15 μόρια.
30 έως 44 ετών : 25 μόρια.
45 έως 54 ετών : 35 μόρια.
55 ετών και άνω : 45 μόρια
10 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο,
γονέας προστατευόμενου τέκνου ΑΜΕΑ, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: 10 μόρια.
δικαιούχοι ΚΕΑ: 40 μόρια
ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε προηγούμενες δράσεις Κοινωφελών Προγραμμάτων : 20 μόρια.

Αναρτήθηκε το ΦΕΚ -Κοινωφελής εργασία 2020 ΟΑΕΔ: Αιτήσεις, θέσεις, μόρια, δήμοι – ΕΦΚΑ Εισφορές – Οι εισφορές

Αναρτήθηκαν οι εισφορές Μαρτίου – Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2020 για 1.211.406 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που επικρατούν στη χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 5 Μαΐου 2020. Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Για την έκδοση των εισφορών, έχουν ληφθεί υπόψη οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Α’ 75), με την οποία παρέχονται μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών, μπορούν να επιλέξουν:

α. Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία.
β. Την πληρωμή της εισφοράς Μαρτίου 2020 μειωμένης κατά 25%, εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν, μέχρι 5/5, τις εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020.
γ. Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως τις 30/9/2020, εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.

Διευκρινίζεται ότι:
α. Η πρώτη επιλογή αφορά στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Μαρτίου 2020 (μείωση 25%).
β. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός μεν να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο, μέχρι την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 αφετέρου δε να έχουν εξοφληθεί οι εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020, ακόμη και αν πληρωθούν στις 5 Μαΐου, μαζί με την εισφορά του Μαρτίου.
γ. Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις, αφορά μόνο όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που έχουν ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώριση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας, με την οποία συνεργάζονται.

ΟΑΕΔ: Κοινωφελής εργασία 2020 – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Οι συντάξεις αλλάζουν ημερομηνίες λόγω κορονοϊού – Προνοιακά ΟΠΕΚΑ, Α21, ΚΕΑ, ΕΦΚΑ Εισφορές

ΕΦΚΑ εισφορές 2020, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα