1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Αναζωογόνηση μαλλιών με γάλα καρύδας


Το γάλα καρύδας είναι εφοδιασμένο με βιταμίνες Ε, C, B1, B3, B5 και Β6, όπως επίσης και με σίδηρο, σελήνιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε ως υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά ευεργετικό για τα μαλλιά μας.

Συγκεκριμένα, αποκαθιστά τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενισχύει την ανάπτυξή τους, ανακουφίζει από φαγούρα του κρανίου και τα ενυδατώνει σε βάθος. Αν λοιπόν, θέλετε να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε τα φαρμακευτικά προϊόντα ή του εμπορίου, που περιέχουν τοξικές ουσίες, τότε μπορείτε να επιλέξετε το γάλα καρύδας. Εδώ προτείνουμε μία πολύ εύκολη συνταγή με δύο τρία απλά βασικά συστατικά.

Φυσικό σαμπουάν από γάλα καρύδας

Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Λίγο ζεστό νερό

Μέθοδος εφαρμογής

Αρχικά, ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το γάλα. Για να το εφαρμόσουμε, κάνουμε μασάζ στο κρανίο για λίγα λεπτά. Το αφήνουμε για λίγη ώρα, ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί σε βάθος.

Θα παρατηρήσετε ότι θα δημιουργηθεί ένα κολλώδες τζελ. Αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Να θυμάστε ότι χρειάζεται να καθαρίσουμε καλά το τριχωτό της κεφαλής, ώστε να απομακρύνουμε τη σκόνη, την πιτυρίδα (αν έχουμε) και το υπερβολικό σμήγμα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα