1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Αναδρομικά συνταξιούχων – Αλλαγές στα προγράμματα ΟΑΕΔ

αναδρομικά-συνταξιούχων-αλλαγές-στ

Αναδρομικά συνταξιούχων – Αλλαγές στα προγράμματα ΟΑΕΔ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Ειδήσεις: Αναδρομικά για όλες τις συντάξεις αναμένεται να επικυρώνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται στα τέλη Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Με την ίδια απόφαση αναμένεται να κλείσει και ο δρόμος για νέες διεκδικήσεις από συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει προσφυγές για να τους επιστραφούν περικοπές δώρων και επικουρικών συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές, η απόφαση φαίνεται πως θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων που λάμβανε επικουρική σύνταξη από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016, ενώ τα αναδρομικά ποσά στα δώρα αφορούν στο σύνολο των συνταξιούχων που είχαν συμπληρώσει τα 60 έτη το διάστημα Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με το ταμείο, οι συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν:

-Δημόσιο από 1.107 έως 2.921€

-ΙΚΑ από 687 έως 1.883€

-ΔΕΚΟ και Τράπεζες από 916 έως 3.294€

-ΤΕΑΥΕΚ από 835 έως 2.689€

-ΝΑΤ από 589 έως 2.352€

Αναδρομικά συνταξιούχων – Αλλαγές στα προγράμματα ΟΑΕΔ – Τι διαφοροποιείται.

Αλλαγές στους ωφελούμενους περιλαμβάνει η τροποποίηση του Ειδικού Προγράμματος ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτη-μένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και του Προγράμματος Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονο-μικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (101 Α’) που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής- εντολή κενής θέσης- υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΓΕ ΕΚΟ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης/φορέα, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση/φορέας επιθυμεί να επιχορηγηθεί για άτομα που θα απασχολήσει σε υποκατάστημά της, τότε θα υποβάλει την αίτηση στο ΓΕ ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το υποκατάστημα της επιχείρησης όπου θα απασχοληθούν, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Tα υποκαταστήματα ή γραφεία που έχουν την έδρα τους σε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο Γ.Ε. ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το υποκατάστημα ή γραφείο.

Οι επιχειρήσεις, φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα δηλώνουν στην αίτησή τους ότι θα υποβάλουν στο αρμόδιο Γ.Ε. ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 τις σχετικές αποφάσεις του αρμοδίου οργάνου για την έγκριση ανάληψης δέσμευσης της πίστωσης για τα έτη κατά τα οποία προτίθενται να απασχολήσουν τους ωφελούμενους και το υποβάλλουν με κάθε πρόσφορο μέσο, στη συνέχεια, ως δικαιολογητικό, εντός της προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών για την έγκριση από την υποβολή της αίτησης, σημειώνει το dikaiologitika.gr.

Πληρωμή συντάξεων Αυγούστου 2021 ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ , Α21 επίδομα παιδιού , ΚΕΑ

Τα αναδρομικά συνταξιούχων 2021 ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ σε αριθμούς – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Στατιστικά πανελληνίων 2021 – ΟΑΕΔ επιδόματα

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα