1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ανάλαφρη τούρτα ψυγείου με όρεο και φράουλες | Συνταγές


Μια υπέροχη, δροσερή και ανάλαφρη τούρτα ψυγείου με μπισκότα όρεο και φράουλες, χωρίς ψήσιμο. Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) με λίγα υλικά, για μια λαχταριστή τούρτα, η χαρά μικρών και μεγάλων, που θα γίνει η αγαπημένη σας ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σας συνήθεια!!!

Υλικά συνταγής

  • 600 ml (2½ φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 3 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 280 γρ. μπισκότα όρεο + 3-4 μπισκότα επιπλέον για τη διακόσμηση
  • 240 ml (1 φλ.) γάλα
  • 250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα τα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 23 εκ. Τα βουτυρώνετε με λίγο βούτυρο στη βάση και τα τοιχώματά του ή στρώνετε στη βάση του ένα κομμάτι λαδόκολλα. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε σε μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να σταθεροποιηθεί και αφρατέψει. Κοσκινίζετε πάνω στη σαντιγί τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια πηχτή σοκολατένια σαντιγί. Όταν η σαντιγί θα “στέκεται” σταματήστε αμέσως το χτύπημα. Μη τη παραχτυπήσετε και “ξεφουσκώσει”.
  3. Για τη συναρμολόγηση: Βουτάτε το κάθε όρεο για 2 δευτερόλεπτα στο γάλα και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση του ταψιού. Μην ανησυχείτε αν αφήνουν μικρά κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή σαντιγί και ισιώνετε την επιφάνειά της. 
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλη μια στρώση βουτηγμένων στο γάλα όρεο και πάνω από τη στρώση όρεο απλώνετε την υπόλοιπη μισή σοκολατένια σαντιγί. Ισιώνετε την επιφάνεια της τούρτα σας, τη καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. 
  5. Πριν τη σερβίρετε, “τρέχετε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό σας και τα τοιχώματα της φόρμας για να “ξεκολλήσει” και να ξεφορμάρετε καλά τη τούρτα. Τη μεταφέρετε πιατέλα σερβιρίσματος.
  6. Θρυμματίζετε τα 3-4 επιπλέον μπισκότα όρεο στο μούλτι, σε πολύ μικρά κομματάκια σαν ψίχουλα και πασπαλίζετε τη τούρτα σας σε όλη την επιφάνειά της. Στη συνέχεια κόβετε τις φράουλες κάθετα στη μέση και τις τοποθετείτε γύρω από τις άκρες. Κόβετε το γλυκό σας και σερβίρετε 

 

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ανάλαφρη τούρτα ψυγείου με όρεο και φράουλες

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα