1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αλμυρό κέικ με τυριά και γαλοπούλα


Απόψε το βράδυ μπαίνουμε στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ με τυριά και γαλοπούλα. Ναι, καλά ακούσατε! Τα κέικ έχουν και αλμυρή εκδοχή και είναι ό,τι πρέπει για το βράδυ  σε συνδυασμό με ένα ποτήρι κρασί ή την επόμενη μέρα για κολατσιό στο γραφείο.

Υλικά

140 γρ. γραβιέρα τριμμένη

200 γρ. κασέρι τριμμένο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα γάλα φρέσκο

3 αυγά

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

120 γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τα χτυπάμε καλά όπως κάνουμε ομελέτα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το αλεύρι, τη γαλοπούλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ. Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ με τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στα 40 λεπτά. Αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.

Διαβάστε επίσης

Πανεύκολη και πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πράσο

Εύκολο κέικ καρότου με γλάσο – Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας

Φτιάχνουμε στο πι και φι σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας μόνο με 3 υλικά – Δεν χρειάζονται ψήσιμο!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα