1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αλμυρή βάφλα – πίτσα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα


Ποιος δεν τρελαίνεται για πίτσα; Για βάφλα; Τώρα μπορούμε να γευτούμε και τα δύο μαζί χάρη σε αυτή τη συνταγή!

Είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα όταν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας για να πειραματιστείτε στην κουζίνα, για βραδινό γεύμα αλλά και ένα εναλλακτικό σνακ για το γραφείο.

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. αλάτι

2 μεγάλα αυγά

2 φλιτζάνια γάλα

8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και, ενώ χτυπάμε ελαφρά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-τυριών στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ζεσταίνουμε μια βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά. Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βάζουμε τις βάφλες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά (σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, αλλαντικά, ελιές, μανιτάρια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Πηγή κεντρικής φώτο: hannafordsnackpals.com


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα