1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ακτίνες σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού!


Σαββατοκύριακο και ένα γλυκό μετά από τόσο κουραστική εβδομάδα το δικαιούστε! Επειδή, λοιπόν, αγαπάμε πολύ την πραλίνα φουντουκιού, δοκιμάστε αυτή τη σοκολατένια  λιχουδιά, η οποία δεν απαιτεί καμια ταλαιπωρία!

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού

λίγο γάλα

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας τη μια σφολιάτα και τη ανοίγετε με πλάστη ώστε να γίνει σχεδόν από ορθογώνια, τετράγωνη. Τη κόβετε κυκλικά με ένα μαχαίρι μέχρι να τη στρογγυλέψετε όσο περισσότερο γίνεται. Βάζετε το στρογγυλό πλέον φύλλο στο ταψί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να είναι οι κύκλοι  περίπου ιδίου μεγέθους. Αλείφετε τη σφολιάτα στο ταψί με την πραλίνα φουντουκιού αφήνοντας 1/2 εκ. περιθώριο περιμετρικά. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κολλάτε τις δύο ζύμες μεταξύ τους. Παίρνετε ένα ποτήρι, το βάζετε στη μέση και το πιέζετε ελαφρά, χωρίς να κοπεί η σφολιάτα. Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού χωρίζετε τη ζύμη αρχικά σε 4 ίσα μέρη. Συνεχίζετε να κόβετε ισομερώς σε 8 μετά 16 και 32  λεπτές “ακτίνες”.

Κρατάτε την άκρη του κάθε κομματιού και τη περιστρέφετε τρεις φορές. Βουρτσίζετε την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30′  μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο και το μεταφέρετε σε δίσκο, μαζί με το χαρτί ψησίματος το οποίο μετά.  Κόψτε τις ακτίνες και τις απολαύστε τες ζεστές και τραγανές ή ακόμα και κρύες.

Tip: Αν δεν θέλετε η σφολιάτα σας να μοιάζει τόσο με ήλιο, απλώς κόβετε το φύλλο όπως σας αρέσει!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα