1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Αδυνάτισμα: Μετρήστε μπουκιές, όχι θερμίδες


Σύμφωνα με μία από τις πολλές θεωρίες απώλειας βάρους, το μάσημα κάθε μπουκιάς 15 φορές και πάνω, δίνει στον εγκέφαλό σας χρόνο να επεξεργαστεί αυτό που τρώτε και να στείλει μήνυμα ότι έχετε χορτάσει.

Τώρα, μια ομάδα μελετών διαπίστωσε ότι το μέτρημα των μπουκιών μπορεί να αποτελεί ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους.

Δεδομένου ότι όσοι κάνουν δίαιτα συχνά «κρύβουν» τις θερμίδες που καταναλώνουν, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Clemson πραγματοποίησαν αρκετές μελέτες οι οποίες έδειξαν ότι οι μπουκιές θα μπορούσαν να αποτελούν πιο ακριβές μέτρο υπολογισμού της τροφής.

Ανακάλυψαν επίσης ότι τα wearables, τα προϊόντα τεχνολογίας που φοριούνται από τους καταναλωτές, μπορούν να μετράνε τις μπουκιές και να σας επισημαίνουν πότε έχετε φτάσει το όριο, ώστε να τρώτε λιγότερο.

Για να διαμορφώσετε ένα ρεαλιστικό αριθμό μπουκιών για τις ανάγκες σας, ορίστε ένα βασικό αριθμό μπουκιών. Χωρίς να αλλάξετε τίποτα σε όσα καταναλώνετε, παρακολουθήστε και καταγράψτε κάθε μπουκιά σας ανά γεύμα και σνακ επί μία εβδομάδα.

Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τα στοιχεία για να μειώσετε αυτό τον αριθμό.

Πιλοτική μελέτη του Πανεπιστημίου Brigham διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες μείωσαν τις μπουκιές τους κατά 20-30% σε κάθε γεύμα και σνακ, έχαναν κατά μέσο όρο περίπου μισό κιλό την εβδομάδα, ενώ μείωσαν και τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Ένας λόγος που το μέτρημα των μπουκιών βοηθά στην απώλεια βάρους, είναι ότι σας συγκρατεί από την άσκοπη πρόσληψη φαγητού.

Είναι επίσης λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία από την καταμέτρηση των θερμίδων, γι’ αυτό και πιο εύκολο να την τηρήσει κάποιος.

Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα τρώτε μεγαλύτερες μπουκιές, αλλά μπουκιές φυσιολογικού μεγέθους, που θα σας επιτρέψουν να χάσετε βάρος.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα