1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Αγωνία για την υγεία του Αρχιεπισκοπου Κύπρου


Δύσκολες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, καθώς όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα, η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη.

Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη με τον καρκίνο και έχει υποβληθεί σε σειρά θεραπειών. Οι Θρησκευτικές Κοινότητες της Κύπρου εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα, με την οποία καλούν τους πιστούς «να προσευχηθούν θερμά για την υγεία του Μακαριωτάτου».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Μέρα Μεσημέρι” ο θεράπων ιατρός του Μακαριωτάτου, Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη, καθώς ως γνωστόν πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον, να ασκεί τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του. Υπάρχουν νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως, οι επιλογές δεν είναι πολλές, αλλά του δίνουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Σύμφωνα με τον κ. Κάσιο υπήρξε μια επιδείνωση, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν σημάδια βελτίωσης, αν και η κατάσταση του παραμένει βεβαρημένη.

Όπως είπε, ο Μακαριώτατος, έχει τελειώσει τις θεραπείες του εδώ και λίγο καιρό. «Παρακολουθείται επί καθημερινής βάσεως, αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση της υγείας του» είπε, προσθέτοντας ότι τον επισκέπτεται προσωπικά 2-3 φορές την μέρα. Δεν πρόκειται να μεταφερθεί πουθενά, έχει αποφασιστεί ότι όλη η αγωγή θα γίνει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο» σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αρχιεπισκοπή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα