1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Ίσως και να μην είναι ο εκλεκτός/ή

Το «περιτύλιγμα» της σχέσης σου σε έχει κάνει να πιστέψεις ότι εσύ κι αυτό το άτομο θα μείνετε για πάντα μαζί. Οι φίλοι σου τον/ην συμπαθούν, έχετε μια σχετικά καλή επικοινωνία και μπορείς να πεις ότι περνάτε καλά. Αρκούν όμως αυτά για να πεις ότι κάποιος είναι αυτό που λέμε ο/η «εκλεκτός/ή»; Αν είσαι της άποψης ότι στη ζωή μας πρέπει να βρούμε τον εκλεκτό, τον ένα που λέμε, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν λέμε ο «ένας» δεν εννοούμε το απωθημένο που σε κάποια φάση της ζωής σου κόλλησες επειδή έκοψε επαφές. Μιλάμε για το άλλο σου μισό. Αυτό το άτομο που θα ερωτευτείς και θα σε ερωτευτεί χωρίς συμβιβασμούς και παιχνίδια∙ μόνο και μόνο επειδή είσαι εσύ και επειδή είναι αυτός/ή.

Φοβάσαι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν

Είναι φυσιολογικό όταν έχεις κάτι πολύ όμορφο στη ζωή σου να φοβάσαι ότι το πράγμα θα στραβώσει και πώς κάτι θα σπάσει. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να ανησυχείς συνέχεια ότι πατάς σε αναμμένα κάρβουνα και ότι ο/η σύντροφός σου θα σε χωρίσει. Η υγιής σχέση σε κάνει να νιώθεις σιγουριά -δεν σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου.

Έχεις αλλάξει

Ο άνθρωπος είναι καλό να αλλάζει. Αλλά να γίνεται η πιο βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού του. Όχι να γυρνάει την πλάτη στα όνειρά του ή να γίνεται κάτι που δεν θέλει.

Δεν μαλώνετε ποτέ

Δεν λέμε να πετάτε βάζα ο ένας στον άλλο ή να φωνάζετε και να σας ακούει όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Όταν λέμε «τσακώνεστε» εννοούμε εκείνο το είδος τσακωμού που κάνουν οι ενήλικες. Να διαφωνήσετε σε κάτι ή να δυσανασχετήσετε, να το συζητήσετε και να βγείτε πιο δυνατοί από αυτό.

Προσπαθείς πολύ να τας πας καλά με την οικογένειά του/ης

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είναι εύκολο να γίνεις φίλος με τα πεθερικά σου. Ωστόσο είναι εύκολο να περνάτε μερικές ευχάριστες στιγμές σε γιορτές και αργίες. Ή να είναι απλώς υποφερτοί. Τουλάχιστον, αν δεν είναι υποφερτοί και κάποιες φορές ξεπερνούν τα όρια, να σε υπερασπίζεται ο/η σύντροφός σου. Αν δεν μπαίνει στον κόπο να σε υποστηρίξει, τότε ίσως και να μην είναι ο/η εκλεκτός/ή.

Μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι για την ευτυχία σου

Εσύ είσαι υπεύθυνος/η για τον εαυτό σου, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Από τη στιγμή που βρίσκεσαι σε μία σχέση, ο/η σύντροφός σου οφείλει να ενδιαφέρεται για την ευτυχία σου κι όχι να σε αφήνει να βαδίζεις εντελώς μόνος/η το δύσκολο μονοπάτι της ζωής. Το κάνει αυτό; Ή ενδιαφέρεται μόνο για τη δική σου ευτυχία;

Είστε υπερβολικά ίδιοι

«Τι εννοείς; Αυτό είναι κακό;» θα σκέφτεσαι τώρα. Ίσως και να είναι. Ένας σύντροφός που από άποψη ηθικής, κουλτούρας, συνηθειών είναι εντελώς ίδιος με εσένα, πιθανόν να μη σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος. Το ίδιο ισχύει και για εσένα.

Διστάζεις να μιλήσεις για κάποια πράγματα

Δεν υπάρχει ομορφότερο σε μία σχέση από το να μπορείς να μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου τα πάντα. Από το τι συνέβη στο γραφείο, μέχρι εκείνο το σκηνικό με το παιδάκι που σε κορόιδεψε στο δημοτικό. Δεν υπονοούμε να μην κρατάς και κάποια μυστικά για τον εαυτό σου, αλλά αν διστάζεις να μιλήσεις στον σύντροφό σου για κάποια βασικά πράγματα που θα μιλούσες σε έναν άλλο άνθρωπο, τότε σίγουρα είναι ο εκλεκτός/ή;

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα