1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Έφτασε η ώρα για τις προσλήψεις στους δήμους – Κοινωφελής εργασία 2020, Κοινωνικός τουρισμός, ΟΠΕΚΑ προνοιακά

Έφτασε η ώρα για τις προσλήψεις στους δήμους – Κοινωφελής εργασία 2020, Κοινωνικός τουρισμός, ΟΠΕΚΑ προνοιακά- Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και κοινωνικού τουρισμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ LIVE: Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει την τελική κατανομή των 36.500 θέσεων του προγράμματος της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους 332 δήμους της χώρας, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στις υπηρεσίες υπουργείων, στις Μητροπόλεις και σε άλλους φορείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται να φτάσει -εκτός απροόπτου- τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ, ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.

Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης και καλύπτει δεκάδες ειδικότητες. Οι ωφελούμενοι καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν πως η κατανομή έγινε με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, πρόσφατα διευκρίνισε πως η διαδικασία για την έκδοση του νέου προγράμματος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης. Η απασχόληση είναι 8μηνη και ο στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Με την τελευταία τροποποίηση προβλέπεται υποχρεωτική κατάρτιση 150 ωρών για τους ωφελούμενους ηλικίας μέχρι 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους από 55 ετών και πάνω είναι προαιρετική. Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων -που πάντως περιμένουν εδώ και μήνες την έναρξη των αιτήσεων- ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού. Με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό, όπως ισχύει μετά τη μείωση των εισφορών από 1ης Ιουνίου, το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 22 ευρώ ημερησίως και όχι σε περισσότερα από 550 ευρώ μηνιαίως.

Έφτασε η ώρα για τις προσλήψεις στους δήμους – Κοινωφελής εργασία 2020, Κοινωνικός τουρισμός, ΟΠΕΚΑ προνοιακά – Κοινωνικός τουρισμός

Δημοσιεύτηκε η Δημόσια Πρόσκληση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2020».

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την παρούσα Πρόσκληση. Στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελουμένων μελών του, εφόσον υπάρχουν.

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 ορίζονται: Ι. Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.

Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.
β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία, γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταναπαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.

Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος κατά την έννοια της παρ. 1 του παρόντος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση του άρθρου 7 της α.π. 9022/16.06.2020 Κ.Υ.Α.., όπως η παρούσα Πρόσκληση ορίζει.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι-ωφελούμενοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έτους 2020:

▪ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές περιγράφονται στις παραπάνω παραγράφους 1 και 2.
▪ οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020-2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
▪ οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στο Μέρος 1 παρ. Β1 της παρούσας.

Προϋποθέσεις: Σημειώνεται ότι το ίδιο άτομο δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση ως δικαιούχος και να δηλώνεται και ως ωφελούμενο μέλος σε αίτηση άλλου δικαιούχου. Σε αυτήν την περίπτωση η υποβολή αίτησης δεν επιτρέπεται.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει μέσω του προγράμματος στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Έφτασε η ώρα για τις προσλήψεις στους δήμους – Κοινωφελής εργασία 2020, Κοινωνικός τουρισμός, ΟΠΕΚΑ προνοιακά – Πληρωμή επιδομάτων

Μια σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβάλει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μήνα, δηλαδή την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στους δικαιούχους.

Αναλυτικά, την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 ο ΟΠΕΚΑ θα καταβληθούν τα εξής:

το επίδομα γέννησης
τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα
το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

το επίδομα ενοικίου
το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
το επίδομα ομογενών.

Η επόμενη τακτική δόση του Α21 (επιδόματος παιδιού) είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου (31/7).

Αιτήσεις για ΚΕΑ επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ- Κοινωφελής εργασία – Προσλήψεις στους δήμους

Έφτασε η ώρα των πληρωμών : Συντάξεις Ιουλίου 2020 ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Α21, ΟΠΕΚΑ- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Τι ψηφίζεται στη Βουλή για τα αναδρομικά – Συντάξεις Ιουλίου ΙΚΑ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ – ΕΦΚΑ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα