1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Έτσι θα τρώτε περισσότερα λαχανικά


Η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντική γιατί τα λαχανικά σάς παρέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ παράλληλα έχουν λίγες θερμίδες. Για να εντάξετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας δοκιμάστε τα ως σνακ και προσθέστε τα σε κάθε σας γεύμα.

Ακολουθούν εννιά τρόποι για να τρώτε περισσότερα λαχανικά.

1. Ανακαλύψτε γρήγορους τρόπους να τα μαγειρέψετε

Μαγειρέψτε τα λαχανικά σας στον ατμό, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, στο γκριλ ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αποφύγετε να μαγειρέψετε το μπρόκολο στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς χάνει τη μεγαλύτερη ποσότητα των αντιοξειδωτικών του.

2. Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Φυλάξτε τα λαχανικά σας σε ένα τάπερ ή σε μια αεροστεγή σακούλα, ώστε να τα μεταφέρετε μαζί σας όταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Έτσι, δε θα καταλήξετε να τρώτε πρόχειρο, ανθυγιεινό φαγητό ως λύση ανάγκης.

3. Διαλέξτε χρωματιστά λαχανικά

Ομορφύνετε το πιάτο σας με λαχανικά σε κόκκινο, πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Δε δείχνουν μόνο υπέροχα, αλλά είναι και εξαιρετικά θρεπτικά.

4. Εξετάστε τη λύση των κατεψυγμένων λαχανικών

Τα κατεψυγμένα λαχανικά μαγειρεύονται γρήγορα και αποτελούν μια εύκολη λύση. Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που οι επιλογές σας μειώνονται, μπορείτε να στραφείτε στα κατεψυγμένα λαχανικά. Απλά, προσέξτε να μην έχουν πρόσθετη σάλτσα ή βούτυρο.

5. Φυλάξτε προμήθειες

Τα λαχανικά σε κονσέρβα είναι μια ακόμη εύκολη λύση. Σε αυτήν την περίπτωση προτιμήστε αυτά με την ένδειξη «μειωμένο νάτριο» ή «χωρίς πρόσθετο αλάτι».

6. Φτιάξτε σούπα λαχανικών

Μαγειρέψτε μια γευστική σούπα με τα λαχανικά της αρεσκείας σας. Ιδανική επιλογή για όλον τον χρόνο!

7. Επιλέξτε λαχανικά όταν τρώτε έξω

Υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές ακόμη και αν τρώτε έξω ή παραγγέλνετε από έξω. Φροντίστε να ζητήσετε ένα συνοδευτικό με λαχανικά ή μια σαλάτα για ορεκτικό.

8. Προτιμήστε τα εποχιακά λαχανικά

Αγοράστε εποχιακά λαχανικά καθώς είναι πιο γευστικά και οικονομικά. Επισκεφτείτε το τοπικό σούπερ μάρκετ ή τον μπακάλη σας και διαλέξτε τα αγαπημένα σας.

9. Πειραματιστείτε

Διαλέξτε ένα λαχανικό που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα