1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Έτσι θα καθαρίσεις κάθε είδος κοσμήματος


Το χρυσό, το ασήμι και οι πέρλες χρειάζονται φροντίδα για να διατηρηθεί η λάμψη τους

Η λοσιόν, το σαπούνι και η καθημερινή βρωμιά είναι μόνο μερικά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τα κοσμήματα σου ή να κάνουν τις πέτρες να φαίνονται “επίπεδες”.

Για να κάνεις τα κοσμήματα σου να φαίνονται καλύτερα από ποτέ, η Carolyn Forte, διευθύντρια του Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς να καθαρίσεις τη συλλογή κοσμημάτων σου.

Απομάκρυνε τη θαμπάδα από τα ασημικά σου
Αν θέλεις να καθαρίσεις τα κοσμήματα σου, κάνε τα εξής:

1. Για τα κοσμήματα που είναι θαμπά ή αρχίζουν να αποχρωματίζονται, ανακάτεψε μερικές σταγόνες από ήπιο σαπούνι πιάτων με ζεστό νερό και βούτηξε ένα μαλακό πανί. Τρίψε το κόσμημα, στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό και σκούπισε με ένα πανί μέχρι να στεγνώσει.

2. Για πιο “βαρείς” λεκέδες, ανάμειξε τρία μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μέρος νερού. Βρέξε το ασημικό και εφάρμοσε το καθαριστικό με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Δούλεψε την πάστα στις ρωγμές, γυρνώντας το πανί καθώς γκριζάρει, ξέπλυνε και στέγνωσε.

Κάνε τα χρυσαφικά σου να ξαναλάμψουν
Κάνε τα χρυσαφικά σου ένα μπάνιο με φυσαλίδες χύνοντας λίγες σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα μικρό μπολ χωρίς νερό ή σόδα χωρίς νάτριο. Βάλε το κόσμημα σε ένα μικρό σουρωτήρι και τοποθέτησε το στο μπολ περίπου πέντε λεπτά. Βγάλε έξω κάθε κομμάτι και πέρασε τις ρωγμές με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Ξέπλυνε τα κομμάτια με τρεχούμενο νερό και στέγνωσε τα με ένα μαλακό πανί.

Περιποιήσου τις πέρλες σου
Οι πέρλες χάνουν εύκολα τη λάμψη τους. Είτε είναι αληθινές είτε faux, πρέπει να τις καθαρίζεις με προσοχή. Βάλτες σε ένα μαλακό πανί. Βούτηξε ένα καθαρό, μικρό πινέλο μακιγιάζ σε ένα μίγμα ζεστού νερού και ένα σαμπουάν, και πέρασε από αυτό την κάθε πέρλα. Τέλος, Για να τελειώσετε, ξέπλυνε τις με ένα καθαρό πανί.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα