1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ομορφια

Έτσι δημιουργούνται ραγάδες στην επιδερμίδα – Τι να ξέρετε




  • Iatropedia newsroom


Οι ραγάδες έχουν συνήθως κόκκινο ή μωβ χρώμα στην αρχή, προτού σταδιακά αρχίσουν να “ξεθώριαζουν” σε ένα ασημί-λευκό χρώμα.











Οι ραγάδες είναι στενές λωρίδες ή γραμμές που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Η κοιλιά, οι γλουτοί, το στήθος και οι μηροί είναι οι περιοχές του σώματος που προσβάλλονται πιο συχνά.

Αίτια

Είναι το αποτέλεσμα της ταχείας διάτασης (τέντωμα) του δέρματος που οφείλεται σε ξαφνική αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους. Αυτό το τέντωμα προκαλεί το μεσαίο στρώμα του δέρματος (χόριο) να σχιστεί, επιτρέποντας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος να φανούν στην επιδερμίδα.

Το χόριο αποτελείται από ισχυρές ίνες, που συνδέονται μεταξύ τους και που επιτρέπουν στο δέρμα σας να τεντώνεται. Ωστόσο, η ταχεία ανάπτυξη μπορεί να σπάσει αυτές τις ίνες. Τα μικρά σχισίματα στο χόριο επιτρέπουν στα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται από κάτω να φανούν στην επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος που οι ραγάδες είναι συνήθως κόκκινες ή μωβ όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Όταν τα αιμοφόρα αγγεία τελικά υποχωρούν και αφήνουν το χλωμό χρώμα του λίπους κάτω από το δέρμα σας να γίνει ορατό στην επιδερμίδα. Έτσι οι γραμμές αυτές αλλάζουν χρώμα και γίνονται ασημί-λευκές.

Τι συμβαίνει ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, με γραφικό και πολύ ενημερωτικό τρόπο, τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα όταν δημιουργούνται αυτές οι γραμμές:

Πηγή: http://​http://www.nhs.uk












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ













Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα