1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Έρευνα για τον θάνατό του – Κλήθηκε για κατάθεση η ηγουμένη γιατρός του


Έρευνα για τον τρόπο που επήλθε ο θάνατός του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διεξάγουν οι Αρχές. Ο Μητροπολίτης Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν για πολλές μέρες με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, άφησε την τελευταία του πνοή την 3η Ιανουαρίου του 2022.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ήταν ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου κατά του κορονοϊού, και μάλιστα όταν η κατάσταση του είχε αρχίσει να επιδεινώνεται, είχε αρνηθεί να μπει στο νοσοκομείο, και μετά είχε αρνηθεί να μπει σε ΜΕΘ. Ωστόσο η κατάσταση το επέβαλε, και τελικά μεταφέρθηκε από το νοσοκομείου του Αγρινίου σε αυτό του Ευαγγελισμού, όπου και δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Alpha, η ηγουμένη, η οποία φέρεται να ήταν και η προσωπική γιατρός του Μητροπολίτη Κοσμά, έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που επήλθε ο θάνατός του, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Το εμβόλιο δεν ήθελε να το κάνει. Πήγαινε σε κάποιον γιατρό, γερόντισσα ήταν αυτή η γιατρός, δεν ήταν στο νοσοκομείο η γιατρός αυτή… Οπωσδήποτε έχει πελάτες, πολλούς πελάτες», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Η ηγουμένη – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha – φέρεται να συνεργαζόταν στενά με τον αρνητή-γιατρό από τον Βόλο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, και να χάσει τη ζωή του από κορονοϊό.

«Αυτή τον κουράριζε, έπρεπε να έχει κάνει το εμβόλιο και να πάει και σε νορμάλ γιατρούς» είπε άλλη κάτοικος, η οποία ανέφερε ότι η ηγουμένη διατηρεί και ιατρείο, ωστόσο δήλωσε «δεν ξέρω τώρα τι κάνει, μετά τον θάνατο δεν την είδα καθόλου». Η ίδια κάτοικος κατέληξε: «Σε έναν κανονικό γιατρό μπορεί και να ζούσε».

Πηγή: newsit.gr


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα