1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Έρευνα: Αυτά είναι τα 2 πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μας


Η ζωή του καθενός είναι διαφορετική. Για κάποιον για παράδειγμα, η παιδική ηλικία μπορεί να μην είναι τόσο χαρούμενη και ευτυχισμένη όσο άλλων. Γι’ αυτό το λόγο Βρετανοί επιστήμονες προσπάθησαν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα: Ποια είναι τελικά τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου;

Ερευνητές από το London School of Economics στην Βρετανία ρώτησαν 23.000 Γερμανούς εθελοντές, ηλικίας από 17 έως 85 ετών, πόσο ευτυχισμένοι θα είναι σε 5 χρόνια.
Πέντε χρόνια αργότερα, οι ειδικοί επανήλθαν για να διαπιστώνουν αν οι προβλέψεις ήταν σωστές.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν!

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ευτυχία τείνει να ακολουθεί το σχήμα U, έχει δηλαδή δύο σημεία κορύφωσης και ένα διάστημα «ύφεσης».
Έτσι, υπολόγισαν ότι η κορύφωση της ευτυχίας ενός ανθρώπου (τα δύο «ψηλότερα» σημεία στο U) συμβαίνει στα 23 και στα 69.

Αντίθετα, η λιγότερο ευτυχισμένη περίοδος είναι η μέση ηλικία.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, στα 20 κυριαρχεί ο ενθουσιασμός για όλες τις μελλοντικές εμπειρίες και η αυτοπεποίθηση ότι ο όλος ο κόσμος είναι στα χέρια μας.

Κοντά στα 70, οι υποχρεώσεις μειώνονται έχουμε περισσότερο χρόνο – πιθανώς και χρήματα – για να κάνουμε όσα είχαμε αναβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στα 40 – 50, ωστόσο, οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να καταβάλουν τον άνθρωπο μειώνοντας την καλή διάθεση και το αίσθημα ευτυχίας. Σε αυτή τη φάση, τα διαλείμματα χαλάρωσης και η αναζήτηση ευχάριστων δραστηριοτήτων μπορούν να βοηθήσουν ώστε η φυσιολογική «κάμψη» της ευτυχίας να μην εξελιχθεί σε ψυχική διαταραχή.

Πηγή

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα