1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Έξι λόγοι που εξηγούν γιατί το λίπος στην κοιλιά παραμένει


Υπάρχουν έξι λόγοι για τους οποίους δε μπορείτε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

Συνεχίζετε να καταναλώνετε πολλές επεξεργασμένες τροφές

Μπορεί να ξεκινήσετε μια δίαιτα και να την ακολουθήσετε πιστά. Μπορεί ακόμη να κάνετε και εκείνες τις ασκήσεις που σας πρότειναν και να μην δείτε αποτελέσματα… Τι κάνετε λάθος ώστε το στομάχι σας να μην αναγνωρίζει όλη την προσπάθεια που καταβάλλετε;

Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι ακόμη καταναλώνετε όλη αυτή την γκάμα επεξεργασμένων τροφών: λευκό ψωμί, κράκερ και πατατάκια, επεξεργασμένη ζάχαρη, αναψυκτικά ή γλυκαντικά. Να θυμάστε αυτό το δεδομένο: το λίπος στην κοιλιά σχετίζεται με τη φλεγμονή, έτσι το να τρώτε πολλές επεξεργασμένες τροφές θα κάνει πιο δύσκολη την απώλεια του κοιλιακού λίπους.

Πιστεύετε ότι πρέπει να αφαιρέσετε «όλων» των ειδών τα λίπη από τη διατροφή σας

Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό. Λένε στον εαυτό τους ότι δε θα φάνε καθόλου λίπος και αποκλείουν πολλές τροφές από τη διατροφή τους οι οποίες, στην πραγματικότητα, θα τους βοηθούσαν να χάσουν το λίπος στην κοιλιά. Στα άρθρα μας, σας έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τα καλά λίπη που ονομάζονται μονοακόρεστα λίπη. Αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση και μας βοηθούν να φροντίσουμε την καρδιά και να βελτιώσουμε το βάρος μας.

Μη διστάσετε να προσθέσετε τροφές που περιέχουν τέτοιου είδους λίπη στη διατροφή σας. Κάποια παραδείγματα είναι:

Ελαιόλαδο

Αβοκάντο

Ξηροί καρποί

Ηλιόσποροι

Λιπαρά ψάρια (σολομός)

Ίσως να μην κάνετε τις σωστές ασκήσεις

Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό το να περπατάτε για μισή ώρα, να πάτε για κολύμπι, για χορό ή να κάνετε γιόγκα…

Όλες αυτές οι ρουτίνες είναι υγιεινές αλλά, στην πραγματικότητα, δε μας ωθούν να δουλέψουμε στις «περιοχές κλειδιά» οι οποίες βρίσκονται στους κοιλιακούς μας, τη λεκάνη, την πλάτη κ.λπ. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για να χάσετε λίπος στην κοιλιά απαιτείται λίγη παραπάνω προσπάθεια, και έτσι είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα ασκήσεων γι’ αυτόν τον σκοπό

Υποφέρετε από πολύ άγχος

Αυτό είναι σημαντικό καθώς δεν το σκέφτονται πολλοί, δε το λαμβάνουν υπόψη και δεν το προσέχουν. Μπορεί ν’ ακολουθείτε πιστά αυτή τη φανταστική δίαιτα που σας έχουν προτείνει, να πάτε στο γυμναστήριο και να έχετε έναν προπονητή ο οποίος σας εξηγεί τι ασκήσεις χρειάζεστε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, τέλεια σαν σιδερώστρα.

Όμως, δε βλέπετε αλλαγές. Γιατί;

Μεγάλες περίοδοι άγχους αλλάζουν τον μεταβολισμό σας και αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα. Εξαιτίας αυτής της υψηλής κορτιζόλης, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί το σπλαχνικό λίπος και να «κολλάει» πιο εύκολα.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Να θυμάστε και να «φυτέψετε» καλά στο μυαλό σας αυτή τη ζωτικής σημασίας πληροφορία: αν κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, βλάπτετε τη ζωή σας, την υγεία και την ψυχολογική σας ευεξία. Επιπλέον, αν περάσει διάστημα μεταξύ 2 ή 3 συνεχόμενων μηνών κατά το οποίο κοιμάστε από 5 έως 6 ώρες την ημέρα, όχι μόνο δε θα μπορέσετε να χάσετε πόντους από τη μέση σας, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να πάρετε παραπάνω βάρος και να εμφανίσετε διαβήτη.

Έχετε σχήμα σώματος αχλάδι;

Μπορεί να φαίνεται ειρωνικό, αλλά υπάρχει εξήγηση: είναι φυσικό να μιλάμε για το σχήμα του σώματός μας και τη γενετική μας προδιάθεση να συσσωρεύουμε λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός μας.

Γυναίκες λεπτότερες στο άνω μέρος του σώματος: στο πρόσωπο, το στήθος, τα μπράτσα κ.λπ. Έχουν όμως την τάση να συσσωρεύουν βάρος γύρω από την κοιλιά και τους γλουτούς. Σ’ αυτή την περίπτωση, και για γενετικούς λόγους, είναι συχνό να υπάρχει δυσκολία στην απαλλαγή από το βάρος σ’ αυτές τις περιοχές. Όμως, η «δυσκολία» δε σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι αδύνατο.

Σημαντικές συμβουλές για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά και ν’ αποκτήσετε φόρμα

Αυτό το επισημάναμε και στην αρχή: για ν’ αποκτήσετε μια σφιχτή, επίπεδη κοιλιά, η οποία έχει λιγότερο λίπος, απαιτεί αλλαγές σε πολλές από τις συνήθειές σας. Τώρα, για να επιτύχετε αυτή τη μεταμόρφωση, θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια αλλαγή στο μυαλό σας.

Έτσι, απλές προτάσεις που μπορείτε να λέτε σε καθημερινή βάση είναι: «Χάνω βάρος» (αντί του «Θέλω να χάσω βάρος») ή «Είμαι περήφανη για τις προσπάθειες που κάνω» (αντί του «Θα δουλέψω σκληρά»). Με αυτές τις δηλώσεις, δίνετε έμφαση στις παρούσες ενέργειες και το επιθυμητό αποτέλεσμα και όχι στην απλή διαδικασία, την οποία παραμελούμε κάποιες φορές ή μας διαφεύγει. Σημειώστε τις προτάσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε την απώλεια κοιλιακούς λίπους. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις οποίες θα πρέπει να δώσετε έμφαση άμεσα:

Ξεκινήστε τη μέρα πίνοντας ένα χλιαρό ποτήρι νερό με λεμόνι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να πιείτε τσάι από φασκόμηλο. Καταναλώστε διαλυτές ίνες, μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων και μην παραλείπετε γεύματα μέσα στην ημέρα.

Αφαιρέστε το αλκοόλ και τα τρανς λιπαρά από τη διατροφή σας. Αντικαταστήστε τα τελευταία με μονοακόρεστα λιπαρά και αυξήστε την κατανάλωση πρωτεΐνης.

Διαχειριστείτε το άγχος και κάντε αερόβιες και ενδυναμωτικές ασκήσεις.

Να κοιμάστε μεταξύ 7 και 9 ωρών την ημέρα.

Να τρώτε ψάρια όπως σολομό, σκουμπρί, ρέγγα και σαρδέλες.

Να τρώτε προβιοτικές τροφές οι οποίες φροντίζουν την εντερική χλωρίδα.

Ακολουθήστε τη διατροφή σας και αυτές τις συμβουλές μαζί με κάποιον άλλο.

Αν έχετε κοινό στόχο με κάποιον φίλο, ένα συγγενή ή τον σύντροφό σας, θα νιώσετε περισσότερο αποφασισμένες.

Εν κατακλείδι, να θυμάστε ότι δε θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ακόμη και έναν μήνα. Για την ακρίβεια, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να διασφαλίσετε ένα καλό τρόπο ζωής και μια επαρκή διατροφή.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα