1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tουρκια

Έντονη διαμαρτυρία Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σχέσεις Ερντογάν με τη Χαμάς

Με μια έντονη ανακοίνωση κατά του Ερντογάν, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί την Τουρκία για διεθνή απομόνωση, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα των «τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στη φιλοξενία από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν δύο ηγετών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και αμφότεροι οι αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το αμερικανικό Πρόγραμμα Ανταμοιβής για Δικαιοσύνη αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν προς αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο απομονώνοντας της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα