1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Έκτακτες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ: Από ώρα σε ώρα βγαίνει η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για 3.900 θέσεις – ΟΑΕΔ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Έκτακτες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ (www.asep.gr): Από ώρα σε ώρα βγαίνει η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για 3.900 θέσεις – ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – Τι πρέπει να γνωρίζετε!

ΑΣΕΠ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr) βρίσκεται η προκήρυξη για τις προσλήψεις των 4.000 νοσηλευτών όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» από την Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η προκήρυξη των 4.000 νοσηλευτών βρίσκεται στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και θα αναρτηθεί από στιγμή σε στιγμή. Παράλληλα όπως ανέφερε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, η προκήρυξη των 700 γιατρών θα βγει σε δύο στάδια.





Το πρώτο στάδιο θα είναι για όλη την Ελλάδα που έχει πρόβλημα, εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν αυτές οι θέσεις και ευελπιστούμε ότι στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμη. Εν συνεχεία, θα βγει και για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Επίσης, υπάρχει και η προκήρυξη των 910 θέσεων λοιπού προσωπικού, όπου δεν έχει γίνει ακόμα η κατανομή γιατί πρέπει πρώτα να γίνει η κατανομή των γιατρών.

Η προκήρυξη αφορά καταρχάς εργαζόμενους που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία και οι οποίοι θα έχουν γι’ αυτή τους την προϋπηρεσία αυξημένη μοριοδότηση.

Έκτακτες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ: Από ώρα σε ώρα βγαίνει η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για 3.900 θέσεις – ΟΑΕΔ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – Οι δράσεις που «τρέχουν».

Το πρόβλημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας που έχουν, ώστε να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις σε τουρισμό και επισιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, 706 εξ αυτών έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ).

Συνολικά, οι ανωτέρω επιχειρήσεις ζητούν να καλυφθούν 2.430 κενές θέσεις εργασίας. Με δεδομένο ότι υπολογίζονται σε περίπου 55.000 τα κενά που υπάρχουν στον εν λόγω κλάδους, φαίνεται ότι έως τώρα είναι μάλλον περιορισμένη η συμμετοχή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στον επισιτισμό, ώστε να αξιοποιήσουν την βοήθεια της ΔΥΠΑ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση η πλατφόρμα υπάρχει, είναι ενεργή και αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Η σχετική λίστα με τις τουριστικές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.oaed.gr/psakhno-ghiathesi-erghasias και περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες. Ξεχωρίζει όμως η αναζήτηση επαγγελματιών που επιθυμούν να εργαστούν κυρίως ως μάγειρες, ενώ υπάρχουν κενά και για σερβιτόρους, καμαριέρες, υπάλληλους υποδοχής, αχθοφόρους, μέχρι και ναυαγοσώστες και υδραυλικούς.

Οι επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία, αναρτώντας την ιδιότυπη αγγελία τους στην ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), περιγράφουν ταυτόχρονα και το προφίλ του εργαζόμενου που θα τους ικανοποιούσε. Αυτό σημαίνει ότι αναφέρονται όχι μόνο στην ειδικότητά του, αλλά και στα προσόντα που θα ήθελαν να έχει, ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη. Αρκετές αναφέρουν τα ωράρια, όπως επίσης και το ενδεχόμενο σίτισης ή ακόμα και στέγασης του εργαζόμενου, ή το αντίθετο εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.





Οι περισσότερες αιτήσεις – αγγελίες αναφέρονται για την Αθήνα, αλλά και για τουριστικές περιοχές όπως είναι η Χαλκιδική, καθώς και για διάσημα νησιά όπως είναι η Κεφαλονιά, η Κως, η Κρήτη και η Ρόδος.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Τουρισμού), ήταν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις μέχρι την 31η Μαΐου. Όμως, παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον, μάλλον η διαδικασία παραμένει ανοιχτή έτσι ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για να προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις που έχουν ανάλογο πρόβλημα με κενές θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνεργοι που ενδιαφέρονται για τις θέσεις οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, πρέπει να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: [email protected], επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους σημείωμα.

Εκτακτο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 43.494.620,59 από ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες για πρασίνισμα, ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

Ζήσε ΜΑΗ να φας Τριφύλλι!! Είδηση – ΣΟΚ για 400.000 συνταξιούχους ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 30/6/2022: Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΙΚΑ- Ανατροπές και εξελίξεις

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα