1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ομορφια

Έκανε μανικιούρ με σκόνη κι έπαθε μόλυνση στα δάχτυλα – Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί!

Το μανικιούρ με σκόνη (dipping powder manicure) έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, αλλά αν δείτε τι έπαθε μια γυναίκα που δοκίμασε να το κάνει, μάλλον θα το σκεφτείτε δύο και τρεις φορές για να το δοκιμάσετε κι εσείς.

Η γυναίκα πήγε να κάνει μανικιούρ με σκόνη σε κατάστημα ομορφιάς στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου. Η αισθητικός που την εξυπηρετούσε, της προκάλεσε κατά λάθος μια αμυχή στο δέρμα καθώς της λίμαρε τα νύχια. Στην συνέχεια η γυναίκα έβαλε τα δάχτυλά της μέσα στην σκόνη μανικιούρ, για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

“Παρατήρησα ότι περίπου μια εβδομάδα αργότερα βγήκαν κάποια στίγματα γύρω από μερικά δάχτυλα και δοκίμασα να βάλω κάποιες κρέμες (χωρίς ιατρική συνταγή) που είχα στο σπίτι, ενώ τα έπλυνα και με οινόπνευμα και οξυζενέ, αλλά η κατάσαση συνεχώς χειροτέρευε”, δήλωσε η ίδια.

Τελικά τα νύχια της άρχισαν να φουσκώνουν, να αιμορραγούν και να αναβλύζουν πύον. Τότε πήγε σε γιατρό, ο οποίος τη διέγνωσε με μυκητιασική λοίμωξη.

Η γυναίκα έπαθε μυκητιασική λοίμωξη μετά από μανικιούρ με σκόνη

Πώς μπορείτε να πάθετε μυκητιασική λοίμωξη από ένα μανικιούρ με σκόνη

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το μανικιούρ με σκόνη σας εκθέτει σε μια πιθανή μυκητιασική λοίμωξη είναι επειδή τα νύχια σας πρέπει πρώτα να λιμαριστούν για να αποκτήσουν “τραχιά” επιφάνεια, ώστε να κολλήσει η σκόνη, προτού περάσετε από πάνω στο τέλος διάφανο μανό.

μανικιούρ με σκόνη

Το μεταλλικό τμήμα της λίμας ή του “γυαλόχαρτου” που χρησιμοποιείται γι’ αυτήν τη διαδικασία μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Εάν κοπείτε έστω και λίγο στο δέρμα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάθετε μετά μόλυνση.

Η λοίμωξη στο συγκεκριμένο παράδειγμα πιθανότατα προήλθε από την αμυχή στο δάχτυλό της. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι αισθητικοί και τεχνικοί ομορφιάς υποτίθεται ότι πρέπει να μην βυθίζουν ολόκληρο το δάχτυλο μέσα στην σκόνη μανικιούρ, λόγω του κινδύνου μόλυνσης. Οι κανόνες είναι σαφείς και λένε ότι όταν ένα προϊόν έρθει σε επαφή με τον πελάτη, πρέπει να πεταχτεί. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σε κάποια καταστήματα ομορφιάς, όλες οι πελάτισσες καλούνται να βυθίσουν τα δάχτυλά τους στο ίδιο δοχείο με σκόνη μανικιούρ, προτού αυτό τοποθετηθεί ξανά στο ράφι για την επόμενη μέρα!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό θέμα για την υγεία σας είναι το λιμάρισμα του νυχιού. Εάν η λίμα αγγίζει το δέρμα γύρω από το νύχι, είναι πολύ πιθανό να συμβεί μόλυνση τελικά.

Είναι σαφές ότι υπάρχει ένας κίνδυνος που συνδέεται με αυτές τις τεχνικές, αλλά εάν εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε μανικιούρ με σκόνη, προσπαθήστε να φέρετε τη δική σας σκόνη και βεβαιωθείτε ότι το κατάστημα ομορφιάς αποστειρώνει τον εξοπλισμό πριν τη χρήση.

Πηγή: https://www.health.com

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα