1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Άρχισαν να τσούζουν τα μάτια, έτρεχα (video)


Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος ο οποίος ήταν μεταξύ των Μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ1, «είχα στην τσέπη μου εικόνα του Αγίου Λουκά του ιατρού και αγιασμό από το Τρίκορφο από τον πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη. Με φύλαξαν και δεν είχα ανεπανόρθωτες βλάβες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα μπορούσαμε να πάθουμε χειρότερα. Εγώ αυτό που βλέπω στο πρόσωπό μου είναι το κάψιμο του δέρματος, ακριβώς δίπλα στο αριστερό μου μάτι. Αν με είχε βρει λίγο πιο κοντά, ίσως είχα ανεπανόρθωτη βλάβη στο μάτι».

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων θυμάτων της επίθεσης ο Μητροπολίτης Άρτας τόνισε ότι «έχω ακούσει ότι δεν υπάρχει μάλλον κίνδυνος ζωής. Γιατί κι αυτό μην το αποκλείετε, καθώς αν το κάψιμο ήταν κοντά σε κάποια αρτηρία θα μπορούσε να επέλθει και κίνδυνος ζωής. Επίσης υπάρχουν μέλη του Δικαστηρίου που είναι ηλικιωμένοι».

Περιγράφοντας το τι ακριβώς έγινε, ο Μητροπολίτης Άρτας υποστήριξε ότι «ήταν κάτι ξαφνικό. Δεν προλάβαμε να νιώσουμε φόβο… Μόνο έκπληξη και σάστισμα. Προσπαθούσαμε να δούμε τι έχει γίνει. Όταν του ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο ότι το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την έφεσή του για τυπικούς λόγους – λόγω εκπροθέσμου- και άρα επικυρώνεται η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου και καθαιρείται, αντέδρασε. Καθόταν απέναντί μας σε ένα έδρανο, σηκώθηκε να ακούσει την απόφαση και όταν του ανακοινώθηκε με ειρωνεία μας ρωτούσε εάν ο Μητροπολίτης Βεροίας μας είπε να τον καθαιρέσουμε. Συγχρόνως έσκυψε στην τσάντα που είχε κοντά του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ χρώματος, περίπου 2 λίτρων. Ελάχιστα κινήθηκε από τη θέση του και αφού το άνοιξε με τα δύο χέρια του, έκανε ημικυκλικές κινήσεις. Μου κάνει εντύπωση και η ευστοχία του γιατί ήμασταν και σε απόσταση όπως και το ότι κατάφερε να μας «χτυπήσει» όλους στο πρόσωπο». Όπως είπε «εγώ όταν είδα κίνηση νόμιζα ότι ειρωνικά ήθελε να μας ραντίσει με αγιασμό για να μας δείξει ότι θέλουμε άγιασμα επειδή δεν είμαστε καλοί στην κρίση μας. Όταν είδα το ράσο του γραμματέα να κοκκινίζει και άρχισαν να τσούζουν τα μάτια μου, τότε κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Σήκωσα το μανίκι μου για να προφυλάξω το πρόσωπό μου και κατευθείαν βγήκα έξω τρέχοντας και έβαλα το πρόσωπό μου κάτω από τη βρύση για να το πλύνω. Από εκεί και πέρα δεν είδα κάτι άλλο. Κάποιοι λένε ότι είχε και δεύτερο μπουκάλι”.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπήρξε αίμα. Όταν το καυστικό υγρό έπεφτε στα άμφια, γινόταν κόκκινο”.

Σχετικά με το εάν είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, ο Μητροπολίτης Άρτας είπε ότι “στη δικογραφία οι δικηγόροι του δεν είχαν επικαλεστεί ότι υπάρχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα ή ότι είναι ψυχοπαθής για να τον απαλλάξουν”.

Σε ερώτηση για το εάν ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, απάντησε ότι “δεν μπορώ να σας πω αν προσπάθησε να φύγει, είδα όμως, ότι πάνω από τον δράστη βρισκόταν ο αστυφύλακας ο οποίος τον είχε υπό την εποπτεία του”.

Δείτε όλα όσα είπε:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα