1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Άρχισαν να στέλνονται τα πρώτα e-mail στους ανέργους ! ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔ 2022- Προσλήψεις στους δήμους

Άρχισαν να στέλνονται τα πρώτα e-mail στους ανέργους ! ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔ 2022- Προσλήψεις στους δήμους

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πώς θα γίνει η πρόσληψη στους φορείς και τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι του ΟΑΕΔ για τις 25.000 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η δράση περιλαμβάνει:

Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Οι άνεργοι του οριστικού πίνακα θα πρέπει να αναμένουν την ενημέρωση των αρμοδίων υπαλλήλων των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι. Η ενημέρωση θα γίνει άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail που λαμβάνεται από την ηλεκτρονική του αίτηση), καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους ή δεν υπάρξει επικοινωνία των ΚΠΑ2 με τους επιτυχόντες, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή και μέσω email με το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι εντός 30 εργάσιμων ημερών.

Για τη μη προσέλευση των ωφελούμενων προχωρούν στην υπόδειξη των επιλαχόντων βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε για τους επιτυχόντες ωφελούμενους του οριστικού πίνακα κατάταξης. ενταχθεί στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων , μόνο εφόσον

Οι ωφελούμενοι ειδοποιούνται εντός προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, τους αποστέλλεται μέσω email συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχθούν στον Επιβλέποντα Φορέα ή/και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης.

Το συστατικό σημείωμα αποστέλλεται από το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέσω email και στον Επιβλέποντα Φορέα ή/και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης με κοινοποίηση στο ΚΠΑ2 του Επιβλέποντα Φορέα (στην περίπτωση που είναι διαφορετικό ΚΠΑ2).

Μετά την άπρακτη παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας ή και η Υπηρεσία Τοποθέτησης, προχωρά στην ενημέρωση του πρώτου επιλαχόντα από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Άρχισαν να στέλνονται τα πρώτα e-mail στους ανέργους ! ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔ 2022- Προσλήψεις στους δήμους-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιτυχόντες

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων, τοποθετούνται στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και Υπηρεσίες Τοποθέτησης, δεν δύνανται για οιονδήποτε λόγο να αιτηθούν την μετακίνησή τους καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Πρόωρη διακοπή της συμμετοχής ωφελούμενου στο πρόγραμμα από τον επιβλέποντα φορέα δύναται να πραγματοποιηθεί σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή σπουδαίου υπηρεσιακού λόγου (ενδεικτικά: απιστία στην υπηρεσία, ανάρμοστη συμπεριφορά, αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία) με αιτιολογημένη έκθεση του επιβλέποντα φορέα κοινοποιούμενη στο δικαιούχο και στον ΟΑΕΔ.

Σε περιπτώσεις σπουδαίου υπηρεσιακού λόγου, ο ωφελούμενος δύναται να διαγραφεί από το Μητρώο ωφελούμενων του προγράμματος κατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ ή άλλου οργάνου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Στις περιπτώσεις πρόωρης διακοπής της συμμετοχής ωφελούμενου στο πρόγραμμα για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν στον επιβλέποντα φορέα, η θέση δεν καλύπτεται από έτερο ωφελούμενο.

Ο ωφελούμενος τοποθετείται, με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, σε αντίστοιχη θέση άλλου επιβλέποντος φορέα, βάσει της αίτησής του ή άλλης επιλογής του, καθ’ υπέρβαση του εγκεκριμένου σε αυτόν αριθμού θέσεων και με τη σύμφωνη γνώμη του νέου επιβλέποντος φορέα.

Σε περίπτωση αποχώρησης του ωφελούμενου κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ο Επιβλέπων Φορέας ή/και η Υπηρεσία Τοποθέτησης δύναται να τον αντικαταστήσει με τον πρώτο επιλαχόντα από τον Πίνακα Επιλαχόντων, για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την κάλυψη των 200 ημερών ασφάλισης ανά θέση ωφελούμενου, μετά από σχετικό αίτημα, που υποβάλει στο ΚΠΑ2 είτε εγγράφως είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος συντρέχει υποκειμενική ευθύνη του ωφελούμενου ή/και σπουδαίος υπηρεσιακός λόγος, που αφορά στον ωφελούμενο (ενδεικτικά: απιστία στην υπηρεσία, ανάρμοστη συμπεριφορά), ο Επιβλέπων Φορέας με Αιτιολογημένη Έκθεση του κοινοποιούμενη στον Δικαιούχο και στον Ο.Α.Ε.Δ., δύναται να τον αντικαταστήσει με τον πρώτο επιλαχόντα από τον Πίνακα Επιλαχόντων, για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την κάλυψη των 200 ημερών ασφάλισης ανά θέση ωφελούμενου, μετά από σχετικό αίτημα, που υποβάλλει στο ΚΠΑ2 είτε εγγράφως είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σε περίπτωση αποχώρησης ή υποκειμενικής ευθύνης του ωφελούμενου δεν είναι δυνατή η κάλυψη της κενής θέσης εργασίας αν δεν τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν συντρέχουν σπουδαίοι υπηρεσιακοί λόγοι και δεν τηρηθεί η διαδικασία, δεν είναι δυνατή η κάλυψη της κενής θέσης εργασίας.

Στην περίπτωση αποχώρησης με πρωτοβουλία του ωφελούμενου ή πρόωρης διακοπής της συμμετοχής του ωφελούμενου με υποκειμενική ευθύνη του ιδίου ή/και σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο πριν την λήξη του προγράμματος, ο Επιβλέπων Φορέας ή/και η Υπηρεσία Τοποθέτησης υποχρεούται να ενημερώσει για την ανωτέρω μεταβολή, εντός 4 ημερών το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , συμπληρώνοντας την Ενότητα Ζ του Εντύπου “E3.1: Αναγγελία έναρξης/μεταβολών απασχόλησης ωφελούμενου προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα – Διακοπή”.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα