1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Άγχος: Γιατί μας κάνει να τρώμε περισσότερο;

Οι περισσότεροι όταν είμαστε αγχωμένοι ξεσπάμε στο φαγητό. Ανοίγουμε το ψυγείο και θέλουμε να φάμε ότι βρούμε μπροστά μας. Γιατί όμως γίνεται αυτό; Ποιος είναι ο μηχανισμός αυτός που μας κάνει να τρώμε όταν αισθανθούμε στρες;

Η Dr. Sofia Rydin-Gray από το Duke Diet and Fitness Center λέει πως όταν είμαστε αγχωμένοι ο εγκέφαλος αυτομάτως τείνει να επικεντρώνεται στην επιβράβευση που μεταφράζεται σε μια γευστική μπουκιά, ξεχνώντας τον στόχο που μπορεί να έχουμε για να χάσουμε βάρος.
Παράλληλα, η ορμόνη που εκκρίνεται όταν είμαστε αγχωμένοι… η κορτιζόλη (γνωστή και ως ορμόνη του στρες) επηρεάζει την αίσθηση της πείνας που έχουμε, δίνοντας μας την εντύπωση πως πεινάμε.
Δυστυχώς, τα φαγητά στα οποία καταφεύγουμε σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά τα γλυκά.

Όπως λέει η Gray, ο μόνος τρόπος για να δώσουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο άγχους – φαγητού είναι να συνειδητοποιήσουμε και να παραδεχτούμε πως τρώμε επειδή είμαστε αγχωμένοι και όχι επειδή πραγματικά πεινάμε.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα