1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Άγιος Πορφύριος: «Όταν φύγω και δεν θα φοράω το σαρκίο μου, μόλις με φωνάζετε…, αμέσως θα έρχομαι!»


Από το νέο βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες – ΤΟΜΟΣ Γ’» – Αγιοπαυλίτικο κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος

~ Θυμάμαι τον Άγιο Πορφύριο πόσο γαλήνιος και χαριτωμένος ήτανε. Τα τελευταία χρόνια, του φορούσα τα παπούτσια, τη ζακέτα, το ράσο και εκείνος μου έλεγε:

«Αυτά που σου λέω, Κωστάντιε μου, και αυτά που βλέπεις εδώ να μην τα λες πουθενά. Μη λες τα διορατικά και τα προορατικά, γιατί δεν κάνει. Μετά… θα πούνε ότι είμαι τσαρλατάνος. Όταν φύγω, να τα πείτε. Όταν φύγω και δεν θα φοράω το σαρκίο μου, θα είμαι πιο ελαφρύς και μόλις με φωνάζετε…, αμέσως θα έρχομαι! Τότε θα είμαι πιο κοντά σας».

Μετά την κοίμησή του, όταν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα τον φωνάζω: «Γέροντά μου…! Γέροντά μου…! Που είσαι τώρα που σε θέλω;» Παράξενο, αλλά αμέσως τον νιώθω δίπλα μου και παρηγορούμαι. Ήταν και είναι μεγάλο δώρο!

Κάποτε του είπα:

– Θέλω να πάμε μία φορά μαζί στα Καυσοκαλύβια.

– Δεν ξέρω…

– Εγώ θέλω να πάμε μαζί!

– Δεν θα πάμε μαζί.

– Γιατί, Παππούλη μου; Να πάμε…

– Εεε, καλά… θα πας μόνος σου και θα με βρεις εκεί.

Αυτά τα λόγια τα κατάλαβα λίγα χρόνια αργότερα, όταν πήγα μόνος μου στα Καυσοκαλύβια και τον βρήκα εκεί, τον βρήκα στον τάφο του! Επτά μήνες μετά την κοίμηση προσκύνησα τον πολυαγαπημένο μου Άγιο για τελευταία φορά.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα